Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2019 10:56
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

V New Yorku si můžeš zvolit pohlaví X, pokud se necítíš být ani ženou, ani mužem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Prvního ledna vstoupil v platnost zákon, který umožňuje obyvatelům New Yorku být genderově neutrální, pokud se necítí být ani mužem, ani ženou.

V Kalifornii či Washingtonu už déle platí zákon, díky kterému si mohou obyvatelé zvolit pohlaví označené jako „non-binary“. Je určeno pro každého, kdo se necítí být ani mužem, ani ženou. Není k tomu potřeba žádný chirurgický zákrok a zároveň jde o demonstraci svobody v tom nejčistším významu.

Od prvního ledna platí tento zákon už i v New Yorku, a to díky starostovi Billu De Blasiovi. Ten považuje rodovou neutralitu za samozřejmost a soucítí s každým, kdo se dosud cítil například při vyplňování úředních dokladů utlačován. V následujících měsících by se měla k NYC připojit i další města, přičemž už od února bude možné zvolit si pohlaví X i v New Jersey.

Díky novému zákonu mohou například rodiče označit za genderově neutrální i své dítě. Bude zajímavé sledovat statistiku, kolik lidí využije možnost označit se jako pohlaví X a také to, jak dlouho bude trvat, než bude toto téma na stole i v Evropě.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ‍LGBT‍ (@younglgbtx),

Domů
Sdílet
Diskuse