Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2019 10:18
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Výrobci vodky někdo ukradl 30 tisíc litrů vzácné ledovcové vody, kterou měl připravenou k produkci alkoholu

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Zločin vyvolal na internetu smíšené reakce.

Kanadský výrobce vodky Iceberg Vodka se stal obětí bizarního zločinu. Přes víkend se zřejmě neznámý pachatel vloupal do skladu, kde měla společnost uložených 30 tisíc litrů vody z ledovce, kterou využívala při výrobě své exkluzivní vodky.

Šéf společnosti David Meyers nerozumí, kdo by mohl mít o tolik litrů vody zájem, protože nejde o komoditu, která by se ve velkém prodávala na černém trhu. V okolí se používá pouze k výrobě kosmetiky či pitné balené vody, ale není jasné, jak by těmto konkurentům chtěli potenciální zloději vodu prodat.

S takovým množství vody však musel prchnout jen profesionálně připravený tým, protože byla uložena za zamčenou bránou a bylo jí tak mnoho, že by naplnila celou cisternu taženou kamionem. Její hodnota dosahovala 9 000 kanadských dolarů (154 tisíc korun). Nejde však jen o peněžní hodnotu.

Vodu z ledovců u pobřeží kanadského Newfoundlandu mohou licencované společnosti vytěžit jen jednou ročně, takže bez získané vody je společnost v potížích. Měla ji sice pojištěnou, ale zatím její šéf neví, jak budou bez skladových zásob pokračovat. Případ už vyšetřuje kanadská policie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alan Collingwood (@alancollingwood),

Domů
Sdílet
Diskuse