Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2019 14:38
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Bojovníci proti vakcínám už na YouTube nic nevydělají. Portál chce zabránit šíření hloupostí

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

O vakcínách se toho napsalo už dost.

Stále větší množství internetových gigantů se snaží aktivně zabraňovat šíření hoaxů, lží a hloupostí. Nově se mezi ně výborným krokem přidal i portál YouTube, který zabránil tvůrcům videí bojujících proti vakcínám vydělávat ze svého obsahu.

Doporučeno
Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech 21. února 2019 11:42

Videím proti vakcínám se nedávno věnoval portál Buzzfeed News, který zjistil, že před takovým obsahem algoritmus platformy spouští reklamy na různé medicínské výrobky.

Když Buzzfeed konfrontoval samotné zadavatele reklamy, zůstali překvapeni, protože oni neurčují, před jaké konkrétní video bude reklama umístěna. Několik společnosti proto mezitím stáhly své reklamy z YouTube úplně.


Zřejmě se však budou moci vrátit s jistotou, že jejich výrobky nebudou propagovány před videi šířícími hlouposti. YouTube na reportáž Buzzfeed zareagoval rychle a znemožnil tvůrcům takových videí na nich jakkoli vydělávat. Videa tedy na portálu zůstávají, ale postihla je demonetizace.

Služba má ve svých podmínkách uvedeno, že omezuje monetizaci videí s nebezpečným obsahem, což podle ní videa proti vakcínám splňují.

Ba co víc, YouTube se rozhodl reklamy před videi o vakcínách nahradit odkazem na stránku Wikipedie, která říká, že odmítání vakcín je v roce 2019 v první desítce největších zdravotních rizik na celém světě

Domů
Sdílet
Diskuse