Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2019 10:55
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

NHL míří do Prahy! Na podzim se zde utkají Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers

SPORT
Uložit Uložené

Dva zámořské týmy s českým zastoupením se předvedou na kluzišti v našem hlavním městě.

NHL se už poosmé vrátí do Evropy. V rámci Global Series se bude hrát i v pražské 02 areně, kde se proti sobě postaví Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers.

Zápas se odehraje v pátek 4. října 2019 a jako domácí budou vedeni Blackhawks. Organizátoři totiž počítají, že tým, v němž hrají Jakub Voráček, Radko GudasMichal Neuvirth, se bude těšit větší podpoře než Flyers, v jejich řadách hraje jen jeden Čech David Kämpf.

Vstupenky jdou do prodeje ve středu 27. března. Americká hokejová asociace se chce pořádáním NHL na evropském kontinentu odvděčit místním zapáleným fanouškům, kteří by se jinak naživo této hokejové show nemohli zúčastnit.

Faktem také jé, že v NHL tvoří čtvrtinu hokejistů hráči pocházející z území mimo Severní Ameriku, očekává se tedy, že evropské hvězdy přitáhnou na domácí půdě pozornost.

NHL míří do Prahy. Na podzim se zde utkají Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers
NHL míří do Prahy. Na podzim se zde utkají Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers Zdroj: TASR/AP

Radko Gudas  Philadelphia Flyers

Čeští hokejisté se podzimního zápasu už nemohou dočkat. Radko Gudas zavzpomínal na rok 2008, kdy ho jeho otec vzal na zápas  New York Rangers a Tampa Bay v Praze. „Stoprocentně to byla velká motivace. Tehdy jsem ještě nehrál ve Státech, působil jsem jen tady v extralize, takže jsem poprvé zblízka viděl, jak vypadá hokej v NHL,“ řekl NHL.com.

Jakub Voráček – Philadelphia Flyers

"Bude to další velká etapa mé hokejové kariéry. Člověk si říká, že by se to někdy mohlo stát, přeje si to, ale že se to jednou opravdu povede, s tím asi moc nepočítá. Zahrát si v Praze před českými fanoušky bude něco unikátního. Až jednou skončím s hokejem a ohlédnu se za tím, tak jsem si jistý, že můžu říct: Zažil jsem toho opravdu dost. A Praha v tom bude najisto patřit k vrcholům,“ přiznává český útočník. A co je jeho cílem? „Hlavně vyhrát ten zápas a pak si dát v dobré hospodě nějaké české pivo.“

David Kämpf – Chicago Blackhawks

"Určitě je to velká věc jak pro mě, tak pro Česko. Doufám, že dorazí hodně lidí a všichni si to užijeme," nechal se slyšet nejmladší ze čtveřice českých hokejistů z NHL, kteří na podzim dorazí do Prahy. „Už se mě (ohledně lístku, pozn. red.) snaží kontaktovat i lidi, kteří se mi třeba tři roky neozvali“ dodává.

Anketa:
Komu budeš fandit?
Philadelphia Flyers
Chicago Blackhawks
Philadelphia Flyers
42 %
Chicago Blackhawks
58 %
Domů
Sdílet
Diskuse