Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2019 9:03
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V zavřené španělské zoo umírají desítky zvířat. Vzácným tygrům či opicím nemá kdo dát jídlo a čistou vodu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

O zvířata ve španělské zoo se nemá kdo starat.

Ochranáři po celém světě jsou momentálně v šoku ze španělské zoologické zahrady, která bude mít brzy zřejmě na svědomí mnoho zvířecích životů. Zoo Parque Zoologico Prudencio Navarro se zavřela před dvěma měsíci, ale na zvířata se jaksi „pozapomnělo“.
 
Zůstala v areálu a nikdo se o ně nestará. Nemají stálý přísun potravy, společnost ani zdravotní péči. Hrozí infekce, množí se komáři a voda ve výbězích je stále špinavější.
 
Španělská zoologická zahrada ani město Ayamonte se přitom k případu vůbec nevyjadřují. Reputace zoo na tom nebyla zrovna nejlépe ani během jejího provozu. Od návštěvníků neustále přicházely stížnosti a v péči zemřelo i několik vzácných zvířat.
 
A tento děsivý trend zřejmě bude i pokračovat. Ve výbězích jsou stále zavření lvi, opice či jeleni, přičemž jde i o vzácné kousky. Jelikož je areál uzavřen, uniklo jen několik fotek s neznámým zdrojem, ale je potvrzeno, že jde o inkriminovanou zoo a na fotkách se naplňují nejhorší noční můry ochranářů. Vzácná zvířata tam leží sama, ve špíně a vyčerpaná.

Domů
Sdílet
Diskuse