Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2019 7:00
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Nicki Minaj: 500 tisíc dolarů za koncert není moc, na Slovensko se vrátím, Cardi B mě kopíruje (Rozhovor)

HUDBA
Uložit Uložené

Podařilo se nám při speciální příležitosti získat rozhovor se známou americkou raperkou, která před pár dny ukončila evropské turné.

Už vícekrát jsme měli možnost vyzpovídat zahraničního umělce, suverénně největší úlovek však přichází dnes. Už v den zrušeného koncertu v Bratislavě jsme management Nicki Minaj oslovili s prosbou, že bychom měli zájem ji vyzpovídat. Odepsali nám přibližně v polovině turné, že můžeme zkusit zaslat otázky a v případě, že se jim budou zamlouvat, posunou je samotné raperce a ta se rozhodne podle nálady, zda vůbec odpoví. 

Před pár hodinami nám byly odpovědi doručeny a my ti tak přinášíme exkluzivní rozhovor s americkou raperkou, která během tohoto víkendu ukončila své evropské turné s albem Queen.

To sice nedopadlo podle představ a hned několik zastávek muselo být zrušeno, přesto měla Nicki chuť odpovědět a ty se tak dozvíš spoustu zajímavostí. Probrali jsme bratislavskou zastávku, její štědrý honorář, ale také vztah s Cardi B a mnoho dalšího. Více už ale v samotném rozhovoru.

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor) Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Ahoj Nicki, máš za sebou dlouhé evropské turné. Co na něm bylo pro tebe nejnáročnější?

I přes komplikace dopadlo turné skvěle, jsem velmi ráda, že jsem se mohla vrátit do Evropy. Fanoušci mě od prvního momentu naplňovali energií, která mi ubývala během cestování. Ne vždy nám totiž vyhovovaly časy odletů letadel, proto jsem pár cest absolvovala na předním sedadle v kamionu.

Kouřilo se v kabině a řidič mi čas od času dával nemístné návrhy, takže to byl docela slušný boj. Nechtěl mi zastavit, když jsem potřebovala na toaletu, alespoň jsem si však natrénovala výdrž. Zjistila jsem aspoň, že Evropa je nádherná, máte krásnou přírodu, která v kontrastu s děravými rumunskými cestami tvořila symbiózu. Alespoň jsem se naučila jsem opravit defekt.

Turné začínalo v Mnichově, odkud jste směřovali do Bratislavy. Jaká byla v týmu náladu po prvním úspěšném koncertu?

Nálada v týmu byla skvělá po celou tour. Můj management a celý realizační tým včetně stage designérů a všech pomocníků je plný profesionálů, kteří vědí, komu zavolat, když je nejhůř. Vždyť víš, co myslím.

Rovněž velmi jsme se těšili na absolutně každou zastávku a byli jsme o to víc zklamaní, když to nevyšlo. A můj tým opět věděl, komu zavolat (mrk). Už po prvním koncertě v Mnichově jsem byla přesvědčena o tom, že Evropané jsou srdeční a energičtí lidé, i když jsem čekala, že zrušené koncerty budou mít víc v pi*i, to jsem se přepočítala. Jsou jiní než Američané, ti berou přítomnost známých interpretů jako samozřejmost. Evropské ženy mnohem více piští (smích).

Co jsi věděla o Slovensku předtím, než jsi tam přijela?

Občas sleduji NHL, takže jsem věděla, že mají dobré hokejisty a párkrát jsem něco slyšela od Daniela (pozn. red. Tekashiho 6ix9ine), který tam tuším začínal. Říkal mi, že i u vás je rap velmi silným žánrem, takže jsem se těšila na koncert. Říkal mi o Hip Hop Kempu, že je tam hodně Poláků, kteří na něj dost křičeli hlášky jako:  czego tu chcesz, tęczowa dziwko“ nebo „kurwa i znikaj, dopóki nie przyjdziemy do ciebie z nietoperzami i kwasem“.


Trochu jsem se bála, jak to tam může vypadat, ale věřím mému managementu a fanoušků si za jakýchkoliv okolností velmi vážím. Měla jsem připravený i stan, Xanax a únikový plán, kdyby bylo nejhůř. Nakonec jsem tedy využila jen léky, hotely máte hezké.

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor) Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Jak se tvůj názor na Slovensko změnil po koncertu?

Je mi líto, co se stalo. Názor jsem nezměnila a kolegům v USA budu určitě říkat, že je třeba se přijet podívat. Jsem ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet vaše pivo, trdelník, kofolu a sýr, i když kombinovat to už nebudu, protože jsem se stala na několik hodin obětí vlastního apetitu.

Chtěla jsem, aby mě management vzal na nějaké typické slovenské místo, kde je pěkně a zažiji něco pozitivního. Když jsme však zastavovali Slováky a ptali se jich na super zážitek, všichni nám radili jen hospody a bary.

Kde byl největší problém? Jak probíhala cesta po dálnici až do Bratislavy?

Cesta probíhala hladce, i když jsme vyrazili o pár hodin později, měli jsme ještě nějaké problémy na hranicích, nejsem si však zcela jistá kde. Ten debilní řidič pořád přesvědčoval policistu, že si může vzít přes hranice dva kartony cigaret, ne jeden. Hádal se s ním a ještě jsme pak zjistili, že jeden autobus s tanečnicemi nechtějí pustit kvůli tomu, že se na sebe namalované nepodobaly na pasech.


Můj tým celou dobu komunikoval se slovenskými organizátory, kteří byli připraveni na náš příchod a pracovat se začalo hned, když jsme dorazili ke stadionu. Jelikož to byla jedna z cest, které jsem strávila prosezené sedačce kamionu, z bolesti zadku jsem byla celý večer nesvá.

Když jsi nakonec do Bratislavy dorazila, jaký jsi měla z města pocit?

Zdálo se mi, že se tam dost staví a rekonstruuje. Nejprve jsem se zasmála, že kvůli mně (smích). Sice jsem se po ulicích neprocházela, přes okno jsem měla možnost vidět usměvavé lidí. Ale důvodem mohlo být i to, že byl pátek odpoledne.

Žít bych v Bratislavě nechtěla, důvody uvádět nechci, protože bych asi někoho urazila. Cením však každého, kdo je ochoten žít na takovém staveništi. Vždyť to jste měli mít dávno hotové.

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor) Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Měla jsi k dispozici před „začátkem“ koncertu všechny vychytávky, o které jsi žádala?

Ano, organizátoři připravili všechno. Mimochodem, vanu v šatně nevyužívám k tomu, abych se koupala, to je spíše pro mladého Juice WRLDa, který občas potřebuje zchladit. On do té vany občas prostě skočí, i když si tam chladím šampaňské a Coca-Colu. Asi už můžu prozradit, že v londýnské backstagi jsme se vsadili, kdo z té vany vypije více vody. Použili jsme však brčka a tím pádem jsme to nemohli změřit.

Jinak oceňuji menu ze všech fastfoodů, vždy mě totiž zajímá, co se dá u vás sehnat. Ve skutečnosti to nikdy nejím, vždyť to i tak za těch pár hodin vyschne. Dojídá to zhulený Juice WRLD.

Když už jsi zmínila toho Juice WRLDa, proč nahradil Futurea?

Možná jste si všimli v médiích, že Budoucnost měl problém s policií, která mu opět našla v autě drogy a zakázala mu vycestovat. On má takové období, že bere vše a pak zas chvíli nic. Takže náš blbý timing (smích).

Nepřemýšlela jsi nad tím, že fanouškům po hodinách čekání zarapuješ i bez show?

Ano, pravdou však zůstává, že když měsíce trénuješ jednu show, snažíš se, aby bylo vše tip top, následně už nechceš to album prezentovat jen tak nasucho. Bylo mi to celé upřímně líto, vládl tam chaos a já sama jsem se nemohla zorientovat. Do toho mi ještě kecal slovenský předskokan, který tam vyjednával, kolik mám dát skladeb. Sranda, když on sám také žádnou nedal. On je u vás známý?

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor) Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Ano. Majk Spirit tě vlastně zval do jednoho klubu. Kde v noční Bratislavě jsi zakotvila?

Já jsem mu nerozuměla, protože název toho klubu je dost generický, tedy běžné anglické slovíčko. Můj management hledal prostor, kde budeme mít soukromí a zároveň to bude něco trochu autentické a slovenské. Já už nevím, jak se to jmenovalo, ale lidé tam pili převážně pivo a jedna ze skladeb, která tam hrála, byl starý 50 Cent - Window Shopper. A potom Dragostea Din Tei a Girls Just Want To Have Fun.

Bylo to ve Vrakuni, podnik se jmenoval U Miška, a když jsem si vyptala neperlivou minerálku, mám pocit, že mi barman vynadal. Ale nerozuměla jsem mu. Rychle jsme odtud utekli.

O čem jste se vlastně s Majkem Spiritem pod pódiem bavili?

On chtěl jenom podpis a fotku, jako všichni.

Nechala sis přeložit komentář, který ti pod příspěvkem nechal Separ?Během turné se o svůj Instagram moc nestarám, management se mnou jen schvaluje přidávání fotek a občas po koncertě je mou povinností nahrát nějaké video. Komentáře nečtu, jen mi můj tým říkal, že tam slovenští rapeři píší nějaké hlouposti, co mají hodně lajků od Slováků. Že prý mám „nedovarenú riť“ a že mám dát feat. Zamlouval se mi tento rým, poslali jsme mu tedy ceník.

Prý jste však jednu raperku i zablokovali.

I o tom mi říkali, vyplakávala tam, hrála na city a chtěla se svézt na mé slávě. Prý si ji googlili, pustili mi její cover na Rockstar. Bylo mi jí sice líto, ale zbytečně přitahovala pod příspěvek emoce. To nemám ráda.

Na pódiu jsi slíbila, že se do Bratislavy vrátíš.

Dnes je první duben a já za pár hodin odlétám domů, se Slovenskem a dalšími městy, kde byly zrušeny koncerty, jsme v kontaktu. Trochu se bojím, jak by se k mému návratu postavili fanoušci. Někteří tam křičeli nepříjemné věci a nedokážu si vlastně ani představit, kdo by mě ještě dokázal za těchto okolností zaplatit.

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor) Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Můžeš nám prozradit, kolik bereš za vystoupení?

V dnešní době se to už dá vygooglovat, haha. Podle Capitalxtra je to 500 tisíc dolarů, ale zjistíte tam, že mnoho mých kolegů se nebojí vyžádat si i milion, takže to není až tak mnoho.

Kdybys turné organizovala znovu, vzala by sis s sebou radši dvě pódia?

Možná i dvojnici (smích). Fakt mi není příjemné stát před fanoušky a sdělovat jim, že koncert nebude. Nemohu za to, že můj management například poslal stage přes rozbouřené moře místo toho, aby se prostě podívali na počasí. Já sleduju jen horoskop a tam se nic o zrušeném koncertě nepsalo. V každém kamionu je i mapa a kompas, takže nevím, kde byl problém.

Jaký máš vzkaz pro kritiky, kteří tě nazývají fejkovou raperkou? Prý si navážíš fanoušků.

Každá kritika mě posouvá dopředu, fejková raperka by asi za sebou neměla kariéru, jakou mám já. Mám více než 100 milionů fanoušků na Instagramu. Kritika je jen názor, který se dá vyvrátit. Pokud bych to měla shrnout, není pravda, že si nevážím fanoušků. Nevážím si jen, když jich přijde na koncert málo.

Kdybys měla svoji největší konkurentku Cardi B zhodnotit třemi slovy, jaká by to byla?

Všichni se mě ptají na Cardi B, už je mi to nepříjemné. Toto je o mně, ne o bývalé striptérce, která ani neví jak a už je slavná a chce kráčet v mých šlépějích. Jednou mi volala a ptala se, jestli nebudeme kamarádky, jestli nedojdeme k ní na byt, že bude bordel. Když jsem přišla, vůbec to nebyla taková zábava, jak slibovala, nedošel ani Bruno Neptun a t.A.T.u., které slibovala. Chtěla jsem totiž dohodnout remix na Nas Ne Dagoniat s klavírem.

Co chystáš na nejbližší měsíce? Zřejmě budeš muset svoji image po zaváháních na turné znovu budovat.

Budu se věnovat hudbě, chystám aktuálně spolupráci s Fendi a budu pokračovat v kariéře vodní pólistky. Dokončím si základní vzdělání a pevně věřím, že konečně budu mít čas na mou obrovskou zálibu, kterou jsou automaty.

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor) Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Pokud se ti na tomto rozhovoru cokoliv nezdálo, pravděpodobně ses zapomněl ráno podívat do kalendáře. Dnes je totiž Mezinárodní den ptactva, svátek má Hugo a je dovoleno všechno, protože je zároveň 1. duben.

Domů
Sdílet
Diskuse