Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2019 15:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Velbloudům z námahy teče krev. Turistické atrakce v Egyptě zotročují zvířata, ale návštěvníkům to nevadí

ZAJÍMAVOSTI EGYPT
Uložit Uložené

Organizace PETA zveřejnila výmluvné video.

Svět není černobílý. Známá organizace na ochranu zvířat PETA dokáže občas trefit vedle a pobouřit veřejnost, ale na druhé straně dokáže vyprodukovat i výmluvná videa, po kterých lze přehodnotit využívání všemožných turistických atrakcí, kde hrají hlavní roli zvířata.

Doporučeno
Řecký ostrov vydělává na kruté atrakci. Týraní oslíci v horkách zdolávají 520 schodů s lidmi na hřbetu Řecký ostrov vydělává na kruté atrakci. Týraní oslíci v horkách zdolávají 520 schodů s lidmi na hřbetu 1. července 2018 18:03

Možná si vzpomínáš na smutné fotky zubožených oslů na řeckých ostrovech, kteří musí vozit turisty po náročném terénu, tentokrát se však vyšetřovatelé PETA přesunuli do Egypta. Země, kde velbloudi patří mezi nejdůležitější zvířata, tyto tvory využívá i na podporu svého cestovního ruchu.

Jako turista se můžeš nechat povozit na velbloudech a pokochat se okolními památkami, ale když se podíváš na zotročená zvířata, kterým dokonce z námahy teče krev a pravidelně je majitelé bijí holemi, zřejmě své rozhodnutí přehodnotíš.

Nejde jen o velbloudy, stejně jsou na tom i koně pracující do úplného vyčerpání. Nedostávají adekvátní stravu ani pití a na slunci tráví dlouhé hodiny každý den.

Zpět
Sdílet
Diskuse