Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2019 13:53
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Jimmy Fallon si zahrál českou VR hru spolu s herečkou z Avengers Brie Larson

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Další mezinárodní úspěch po hře Kingdom Come: Deliverance?

V oblíbeném americkém pořadu The Tonight Show, kde má hlavní roli známý komik Jimmy Fallon, se objevila hra českého studia Beat Games – Beat Saber.

Jde o hru v rozšířené realitě, kterou hráči hrají s nasazenými brýlemi a jejich úkolem je rozsekávat objekty, které za ním přilétavají v rytmu hrající hudby. Za hrou stojí vývojářská trojice z Česka i Slovenska – Jaroslav Beck, Ján HIlávská a Vladimír Hrinčár. Jde o nejpopulárnější VR hru na světě. 

Slavný moderátor si Beat Saber společně zahrál v nejnovější epizodě spolu s herečkou, která hrála v nejnovějších Avengers: Endgame, Brie Larson. Ačkoli se čeští tvůrci této návykové hry v pořadu kvůli časové vytíženosti neobjevili, jde pro tuzemskou vývojářskou scénu o obrovský úspěch. 

Naposledy se takového úspěchu dočkala hra Kingdom Come: Deliverance z Warhorse Studios Dana Vávry. Šéf Beat Games Jaroslav Becko pro časopis Forbes uvedl, že přípravám předcházel tříměsíční proces. Vybírali se přitom hosté i technické zázemí. 

Domů
Sdílet
Diskuse