Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2019 12:07
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

„Nevadí, že je ti 12 let. Ukážeš se mi?“ České herečky budou v novém dokumentu odhalovat pedofily na internetu

FILMY A SERIÁLY V SÍTI VÍT KLUSÁK
Uložit Uložené

Připravovaný dokumentární film Víta Klusáka ukazuje tabuizované téma pedofilie na českém internetu.

Připravovaný český dokument Víta Klusáka V síti si dává za cíl poukázat na problém internetové pedofilie. V něm si budou tři plnoleté herečky s vizáží dvanáctiletých dívek

pod falešnou identitou psát se skutečnými muži, kteří budou brzy chtít víc než jen to.

Aby profily na sociálních sítích působily co nejdůvěryhodněji, předcházel tomu půlroční intenzivní proces, během kterého tvůrci poctivě doplňovaly profily svých fejků. „Zjišťovali jsme, jak vypadají profily dnešních 11–13letých dětí. Napodobovali jsme naprosto všechno: od specifického používání emotikonů, přes sdílení videoklipů loni oblíbených chlapeckých kapel až po pravopisné chyby a překlepy,“ popisují autoři projektu. 

Profily aktérek komentovaly další vymyšlené účty a poté, co bylo všechno připraveno, jim začaly přibývat zprávy. „Nejintenzivnější část experimentu probíhala 10 dní bez přerušení a naše 3 herečky za tu dobu oslovilo 2458 mužů,“ dodává štáb.

Během komunikace se aktérky řídily etickým kodexem komunikace s virtuálními predátory, který zahrnuje i to, že nesmí nijak flirtovat ani k sexu nijak vyzývat či provokovat. „Čekali jsme, zda dívky vyzvou k osobnímu setkání. A to se nakonec skutečně v 21 případech stalo,“ uvádějí tvůrci.

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

Co se stalo poté, co se herečky se skutečnými muži s pedofilními sklony sešly? To se mohou diváci dozvědět až z hotového filmu. K jeho realizaci nyní autoři shánějí peníze přes crowdfundingový serveru Hithit. Shání 850 tisíc a pomoct za zajímavé odměny můžeš i ty. Stačí kliknout na stránku projektu.

Vít Klusák, který společně s Barborou Chalupovou projekt natočil, se v minulosti podílel na dokumentu Svět podle Daliborka, což byl portrét autentického českého neonacisty z Prostějova nebo Českém snu, během kterého obalamutil davy Čechů na neexistující hypermarket.

Domů
Sdílet
Diskuse