Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2019 14:31
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čechy rozzuřila reklama adidasu s černošskou hvězdou NBA. Už si od nich nekoupím ani tkaničky, píší

ZAJÍMAVOSTI ADIDAS
Uložit Uložené

Čeští uživatelé sociálních sítí se opět předvedli.

Oděvní značka adidas čelí pod reklamním příspěvkem s basketbalovou hvězdou Jamesem Hardenem vlně rasistických slovních útoků. Desítky rozrušených Čechů negativně komentují fotografii černošské hvězdy NBA s plnovousem. V příspěvku z minulého týdne adidas oslavuje 70 let inovací a nabízí osloveným uživatelům slevu do outletu. 

Místo na lákavou nabídku se ale lidé pustili spíše do rasistických výlevů. „Jděte už do řiti s černochama,“ nebo „Radši si koupím nějakou značku, která mi bude etnicky bližší,“ komentují. Jen malá část z nich však měla povědomí o tom, že muž na obrázku je jeden z nejlepších sportovců současnosti, který spolupracuje s adidas už 4 roky. 

Čechy rozzuřila reklama adidasu s černošskou hvězdou NBA.
Čechy rozzuřila reklama adidasu s černošskou hvězdou NBA. Zdroj: Facebook.com/adidas

Už poněkolikáté za posledních pár týdnů se na českém internetu opakují rasové útoky. Prvním výrazně medializovaným případem byly slovní útoky na teplické prvňáčky na konci roku 2017. Letos v březnu to byly například oslavné komentáře k střeleckému útoku bílého nacionalisty na mešity na Novém Zélandě. Lidé si ale neuvědomují, že se i komentáři na internetu mohou dopustit trestného činu

Domů
Sdílet
Diskuse