Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 7:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ruští námořníci se zdánlivě spokojeně opalovali, zatímco se jejich loď téměř srazila s americkým plavidlem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidé na sociálních sítích si ve videu od americké armády všimli relaxujících námořníků.

Možná jsi před pár dny zaznamenal námořní incident v Jihočínském moři, kde se téměř srazilo ruské a americké plavidlo. Americká loď USS Chancellorsville a ruská loď Admiral Vinogradov se v jednu chvíli měly nacházet pouze přibližně 50 metrů od sebe, informoval Business Insider.

To sice v běžném životě nezní jako problematická vzdálenost, ale na moři se plavidla nedokážou otáčet tak obratně, jak by si člověk mohl myslet. Američané si s Rusy vyměnili několik ostrých slov, jedna strana obviňovala z nebezpečného manévrování tu druhou, ale nakonec se situace uklidnila.


Američané chtěli svou nevinu dokázat zveřejněním několika videí z incidentu na sociálních sítích, ale kromě pozic jednotlivých plavidel si uživatelé všimli i zajímavé situace probíhající na palubě ruské lodi.

Na heliportu v zadní části lodi lidé spatřili zřejmě relaxující ruské námořníky. Sluneční paprsky si užívali polonazí, a tedy bez trička, avšak jeden z dálky dokonce vypadal úplně nahý. Jako by je ani nezajímalo, že plavidlům bezprostředně hrozila srážka, a ohrožení nepřikládali velkou váhu.


Domů
Sdílet
Diskuse