Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2019 14:44
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Zakrvácené a roztrhané tělo ovečky symbolizovalo protest aktivistů PETA proti průmyslu s vlnou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

PETA se podobným výstupem snažila lidi zaujmout i v minulosti.

Obsahuje tvá domácnost výrobky z vlny? Nezisková organizace PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ti doporučuje, abys další podporu průmyslu s vlnou určitě přehodnotil.

Dvojice mladých žen se na náměstí v Sydney snažila lidi zaujmout držením realisticky působící podobizny zakrvácené ovce, na níž visí kousky kůže. Tímto způsobem chtěla upozornit na údajně kruté zacházení se zvířaty za účelem získání vlny.

Nápisy na transparentech hovoří o hrozivém přístupu v podobě fyzického týrání, včetně kopanců. Producenti vlny z Austrálie však podle portálu 2GB tvrdí, že podobné protesty jsou založeny na lžích.

Péče a kvalitní životní podmínky pro naše zvířata jsou nejvyšší prioritou australského průmyslu s ovcemi a vlnou. To, co daní lidé tvrdí, je úplný odpad. Dělali to v minulosti a nadále s tím pokračují,“ prohlásil pro 2GB prezident Wool Producers Australia Ed Storey. Celé jeho vyjádření si můžeš poslechnout na tomto odkazu.

Podobně kontroverzním způsobem PETA bojovala například i začátkem tohoto roku, kdy jeden z aktivistů na náměstí vystavil podobiznu mrtvého psa. Prostřednictvím přiloženého transparentu se aktivista kolemjdoucích lidí ptal, proč chtějí jíst jehněčí maso, pokud se jim protiví představa konzumace psa.

Domů
Sdílet
Diskuse