Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2019 16:10
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Samurajská verze Game of Thrones od Netflixu bude natočená podle krvavé historie Japonska

Samurajská verze Game of Thrones od Netflixu bude natočená podle krvavé historie Japonska
Zdroj: wikimedia.org / Takezaki Suenaga
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tento projekt dozajista stojí za pozornost.

Netflix na pravidelné bázi pouští do světa skutečně působivé tituly. Mezi ně můžeme po novém zařadit i seriálovou novinku s názvem Age of Samurai: Battle For Japan, která bývá označována jako samurajská varianta na populární fantasy Game of Thrones.

Příběhově se projekt podle portálu Deadline zaměří na mezi sebou soupeřící oblasti feudálního Japonska, a tedy nepůjde o fikci, ale o reálnou historií inspirované, dokumentární drama.

Jednou z hlavních postav seriálu se stane Date Masamune, přezdívaný také jako „The One-Eyed Dragon“ (jednooký drak). Tuto přezdívku získal údajně poté, co si vytrhl vlastní oko. V pozdějším období zavraždil svého bratra a jako 17letý zaútočil na nepřátele, které se mu podařilo porazit. Nakonec panoval na území severního Japonska, kde pod sebe dokázal seřadit většinu místních klanů.

Říká se, že helma samuraje Date Masamuneho byla inspirací při tvorbě pokrývky hlavy samotného Darth Vadera ze Star Wars. Seriál se v aktuálním období natáčí v Japonsku, USA a Kanadě. Oficiální datum premiéry nebylo dosud stanoveno, ale dokumentárního dramatu Age of Samurai: Battle For Japan se pravděpodobně dočkáme až v průběhu roku 2020.

Domů
Sdílet
Diskuse