Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2019 15:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nová americká Miss místo zpěvu nebo tance ukázala chemický pokus. Studuje vědu a chce ji zpopularizovat mezi mladými

REFRESHER
Uložit Uložené

V soutěži Miss Virginia triumfovala Camille Schrier.

Vítězkou aktuálního ročníku Miss Virginia se stala Camille Schrier. Soutěže krásy byly dlouhá léta zaměřeny téměř výhradně na vzhled soutěžících, a pokud měly porotě a divákům ukázat svůj talent, většinou tancovaly či zpívaly.

Camille nechtěla zapadnout do šedého průměru, a tak se v talentové kole rozhodla ukázat svou vášeň – všem předvedla chemický pokus, píše BBC. Zvolila experiment, při kterém pracovala na katalytické dekompozici peroxidu vodíku. „I moje konkurentky byly zvědavé na to, co předvedu,“ radovala se Camille, která si zanedlouho nasadila na hlavu korunku pro vítězku.


Nejdříve si myslela, že nemá talent jako ostatní soutěžící, ale pak se nechala přemluvit k chemickému experimentu. Zatím získala dva univerzitní tituly a momentálně studuje jako doktorandka na Virginia Commonwealth University. Svým vítězstvím v Miss chce přispět k ničení stereotypů nejen o moderních soutěžích krásy.

Následující rok plánuje s korunkou na hlavě propagovat vzdělávání v technických a vědeckých směrech, kterého se množství mladých lidí, a v tomto případě zejména žen, obává. „Chci podpořit mladé dívky a chlapce, aby byli sami sebou a neměnili se podle situace, když mají pocit, že se musí nějak zaškatulkovat,“ zakončuje Miss, která zabojuje i v celonárodní soutěži Miss America.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Camille Schrier (@camilleschrier),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Camille Schrier (@camilleschrier),

Domů
Sdílet
Diskuse