Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2019 16:47
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Nemakal jsem celou kariéru, abyste mě srovnávali s hráčem z MLS. Ferrari a Fiat se nedají srovnat, řekl Ibrahimović

SPORT
Uložit Uložené

Ibra si nebere servítky.

Zlatan Ibrahimović je legenda. Některé góly, které během své kariéry vstřelil, by měly zarámovat. A takových není málo. Sedmatřicetiletý švédský útočník akrobatické góly střílí v podstatě pravidelně celou kariéru. Momentálně hraje v americké MLS, kde už vsítil 16 branek. Před ním je jen mexický kanonýr Carlos Vela, který jejich vstřelil 21. Zlatan však tvrdí, že ani zdaleka není lepší než on. Řekl to v rozhovoru pro ESPN.

„Jsem tu jako Ferrari mezi Fiaty. Samozřejmě, může se stát, že se z Ferrari stane Fiat a z Fiatu Ferrari,“ argumentuje hvězdný útočník. Zlatan tvrdí, že je v MLS stále nejlepší. Velovi je totiž 29 let a hraje v soutěži, která se ani zdaleka nedá srovnat s těmi evropskými. „MLS nedosahuje úroveň evropského fotbalu. Tam jsem hrával s hráči, kteří byli na mé úrovni. Hra byla i proto mnohem jednodušší,“ vysvětluje.

Zlatan zřejmě ví, o čem mluví. Zahrál si například za Manchester United, Paris St. Germain či Barcelonu a vyhrál desítky trofejí. Švédský útočník dodává, že Velu respektuje. „Je to dobrý hráč. Udělali jste však velkou chybu, když jste ho porovnali se mnou. Nepracoval jsem na sobě po celou kariéry proto, abych přišel do MLS a byl srovnáván s Velou,“ prohlásil Švéd s tím, že Ferrari a Fiat se jednoduše porovnat nedají.

Zlatanovi se na MLS nelíbí systém ligy. O ligovou trofej se hraje play off. „Na co se pak hraje celá sezóna? Ne, to nemohu přijmout. Pokud chcete být nejlepší, musíte být nejlepší každý den,“ řekl Švéd. Problém také vidí v penězích. „Tady sporty děláte pro peníze. To je všechno. A s pravidly, která zde máte, se nezlepšuje kvalita fotbalu – rozpočtové věci, platový strop. Nemůžete koupit hráče, které chcete. Máte zde mnoho pravidel.“

Ibrovi to stále střílí, což dokázal i před pár dny. V derby MLS proti FC Los Angelos vstřelil hattrick a zařídil tři body pro LA Galaxy. Navzdory prohře je FC Los Angeles suverénně lídrem celé soutěže, právě Galaxy ztrácí na městského rivala 9 bodů.

Domů
Sdílet
Diskuse