Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2019 16:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Polsko zruší daň z příjmu pro mladé lidi. Chce je nalákat zpět domů

ZAJÍMAVOSTI POLSKO
Uložit Uložené

Naši severní sousedé chtějí mladé dotáhnout zpátky domů.

Polská vláda před eurovolbami slíbila, že v následujících měsících zruší daň z příjmu pro mladé lidi. Neobvyklý krok se nyní stane realitou, protože návrh by měla vláda schválit už za několik dní, upozornil The Independent.

Poľsko zruší daň z príjmu pre mladých ľudí. Chce ich nalákať späť domov
Poľsko zruší daň z príjmu pre mladých ľudí. Chce ich nalákať späť domov Zdroj: Pixabay

Hlavním cílem zákona je přilákat zpět domů stovky tisíc mladých lidí, kteří po vstupu Polska do Evropské unie odešli za lepšími pracovními a finančními příležitostmi do západních zemí. Statistiky ukazují, že za posledních 15 let odešlo z Polska 1,7 milionu lidí. Vládní výpočty zase počítají s tím, že nárok na zrušení daně z příjmu budou mít téměř 2 miliony pracovníků.

Pro to, aby byl zproštěn placení daně z příjmu, budeš muset mít méně než 26 let a ročně vydělat pod hranici 85 528 zlotých, a tedy 511 tisíc korun. Výše limitu byla stanovena velkoryse, protože průměrná výška platu v Polsku dosahuje okolo 60 000 zlotých, čili okolo 360 tisíc korun. Pokud vláda návrh schválí, nařízení by mělo začít platit od 1. srpna.

Domů
Sdílet
Diskuse