Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2019 13:34
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Apple bude mít kanceláře na Václavském náměstí. Babišem slíbený store se však nejspíše pozdrží, zjistil Forbes

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Apple Store v Praze? Spíše až za několik let, píše Forbes.

„Budeme bojovat za Apple Store v Praze pro naše lidi,“ psal před časem premiér Babiš na své sociální sítě poté, co se osobně potkal s CEO technologického gigantu Timem Cookem. Ten ještě na místě údajně vytvořil koordinační tým, který měl pro nový obchod najít vhodné prostory

A zatímco vývojové centrum Applu už v hlavním městě nějakou dobu je a bude se rozšiřovat do nových prostor na Václavské náměstí, s jablíčkovou prodejnou to zatím tak slavné zřejmě nebude. Magazínu Forbes to sdělil anonymní zdroj. 

Apple bude mít kanceláře na Václavském náměstí. Babišem slíbený store se však nejspíš pozdrží, zjistil Forbes
Apple bude mít kanceláře na Václavském náměstí. Babišem slíbený store se však nejspíš pozdrží, zjistil Forbes Zdroj: Flow East

Podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka teprve probíhá vyjednávání s evropským zastoupením a americkou centrálou o zařazení české metropole do střednědobé expanzní strategie.

„Atraktivita Prahy je jednoznačná, ale je to běh na několik let. Připravujeme akorát podrobnou informaci k turistickému ruchu v České republice a jsme připraveni poskytnout zajímavou nabídku lokalit pro potenciální pobočku Apple Store v Praze,“ potvrdil Havlíček pro Forbes. Turistická atraktivita Prahy však podle odborníků není dostatečným argumentem pro vznik kamenné pobočky. Daleko více rozhoduje kupní síla. A ta je v Evropě stagnující.

Magazín navíc informoval, že v Praze na Žižkově sídlí asi padesátičlenný technologický tým, který Applu pomáhal s Touch ID a nejspíše i Face ID. Právě ten se podle informací anonymního zdroje přesune na prestižnější adresu – do nové The Flow Building, jejíž tři patra zabere obchod s fast-fashion Primark

Apple si v budově pronajal 5000 metrů čtverečních. Obchod tu ale nebude. Právě kvůli smlouvě s Primarkem, který má retailová patra jenom pro sebe.

Domů
Sdílet
Diskuse