Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2019 16:26
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Mexický soud povolil užívání kokainu pro rekreační účely dvěma osobám

ZAJÍMAVOSTI MEXIKO
Uložit Uložené

Organizace Mexico United Against Crime soudní rozhodnutí vítá.

Mexický soudce vyhověl žádosti dvou lidí o užívání kokainu pro rekreační účely. Jde o historicky první rozsudek takového typu. Soud uvádí, že uděluje osobám právo na držení, přepravování a užívání bílé práškovité drogy. Nemohou s ní však následně obchodovat. Informuje o tom kanál BBC.

Organizace Mexico United Against Crime (MUCD), která se snaží v zemi snaží ukončit válku proti drogám, označila verdikt za historický krok. Rozhodnutí však musí být ještě přehodnoceno nejvyšším soudem. Zdravotní úřad Cofepris měl od soudu hlavního města Mexico City obdržet nařízení, aby oběma žadatelům o poskytnutí kokainu vyhověl.

Totožnost daných osob však není veřejně známa. V oficiálním stanovisku MUCD se uvádí, že jde o další krok v boji za vytvoření alternativních protidrogových postupů, které zemi umožní vynaložit více úsilí v oblasti bezpečnosti a klást důraz na otázky veřejného zdraví. Rozhodnutí však bude muset potvrdit výše postavený soud předtím, než vejde v platnost.

Domů
Sdílet
Diskuse