Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2019 11:38
Čas čtení 8:03
Denisa Bodková

Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor)

Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor)
REFRESHER
Uložit Uložené

„Netflix má nejlepší zaměstnanecké výhody a firemní kulturu.“

Představ si, že bys mohl sledovat své oblíbené seriály ještě předtím, než oficiálně vyjdou. Ester Brym to má dokonce v náplni práce. Češka, která studovala filmový střih v New Yorku, momentálně pracuje pro Netflix, nejpopulárnější video-streamovací službu na světě.

Jak sama tvrdí, je to práce snů a pokud jsi ještě k tomu seriálový fanoušek, práce se stane tvým koníčkem. Jelikož žije přímo v Los Angeles, má možnost potkat mnohé známé hvězdy, dokonce, může dělat komparz. Promluvili jsme se s ní o skvělých zaměstnaneckých benefitech, o její náplni práce či platovém ohodnocení.

Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor)
Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor) Zdroj: Ester Brym

Co se dozvíš v článku:

  • Jak se Ester dostala do Netfixu;
  • co má na starosti její tým;
  • jak její práce souvisí s udělováním Emmy a Oscarů;
  • nejlepší zaměstnanecké výhody;
  • proč někdy tráví celý den v kině;
  • zda se setkává i se známými herci;
  • co říká na HBO Go nebo Disney+;
  • co si myslí o webech, na nichž lidé sledují online seriály zdarma.
Doporučeno
Programátorka Ivana: Většina lidí si představuje programátora jako neupraveného kluka. Já jim do této normy nesedím (Rozhovor) Programátorka Ivana: Většina lidí si představuje programátora jako neupraveného kluka. Já jim do této normy nesedím (Rozhovor) 29. července 2019 13:02

Jak ses dostala do Netflixu?

Původně jsem pracovala jako filmová střihačka na volné noze, takže zaměstnání na plný úvazek pro studio nebylo v mém plánu ani náhodou. Nicméně, dostala jsem nabídku od Lionsgate věnovat se spíše managementu v postprodukci, začalo mě to bavit více než práce ve střižně. Když jsem zjistila, že podobná pozice se otevírá i v Netflixu, okamžitě jsem se o ni začala zajímat, protože Netflix má neskutečnou pověst, co se týče pracovních příležitostí.

Jsem velká filmová fanynka a filmový střih jsem studovala v New Yorku. Po tom, co jsem se přestěhovala do Los Angeles, se ze mě stala seriálová fanynka.

Co přesně tam děláš?

Pracuji v týmu lidí, který se nazývá Screening Assets. Víceméně se zabýváme tím, abychom měli správný promítací materiál. Někdy je to DCP na promítání na filmové festivaly nebo na světové premiéry, jindy pouze link pro novináře a kritiky nebo média pro různá ocenění.

Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor)
Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor) Zdroj: Ester Brym

Netflix si velmi  zakládá na firemní kultuře.

Jsi seriálová nadšenkyně? Dá se bez toho vůbec pracovat v Netflixu?

Jsem velká filmová fanynka a filmový střih jsem studovala na škole v New Yorku. Po tom, co jsem se přestěhovala do Los Angeles, se ze mě stala seriálová fanynka, protože toto město tím vyloženě žije. I když musím říct, že mám jen pár vybraných seriálů, které opravdu sleduji.

Rada si zhlédnu nějaký zajímavý dokumentární film nebo něco k pobavení, komedii. Myslím, že tato práce se dá dělat, i kdyby tě seriály nezajímaly, ale pokud jsi fanoušek, tak to rozhodně pomůže a z práce je koníček. 

Jak probíhal pohovor? Ptali se tě na něm něco speciálního? 

Pohovory pro Netflix jsou velmi důkladné a jsou známé tím, že tě prohánějí několika koly, která mohou trvat i měsíce. Jejich požadavky jsou velmi přesné. Kromě profesionálních zkušeností hledáme především někoho, kdo zapadne do Netflix kolektivu. Velmi si zde zakládají na firemní kultuře.

Můj pohovor naštěstí netrval tak dlouho. Celý proces trval asi měsíc, prošla jsem 3 koly a v každém jsem měla pohovor s 3 lidmi. Kromě technických znalostí se zajímali hlavně o to, jestli mám zájem žít Netflix culture.

Moje asi nejoblíbenější výhoda je speciální kód, který si linkuji ke svému Netflix účtu.

Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor)
Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor) Zdroj: Ester Brym
Doporučeno
30 minut sezení u počítače je zátěž na tělo. Firmy by měly zaměstnancům zajistit více pohybu, tvrdí kondiční trenérka 30 minut sezení u počítače je zátěž na tělo. Firmy by měly zaměstnancům zajistit více pohybu, tvrdí kondiční trenérka 23. června 2019 10:37

Mluvíš o firemní kultuře. Co přesně znamená sžít se s ní? 

Netflix dává svým zaměstnancům velkou svobodu a zpět od nich vyžaduje velkou zodpovědnost. V praxi to znamená, že nám nikdo nekontroluje odpracované hodiny, kdy přijdeme, či odkud pracujeme. Nekontroluje ani naše pracovní výdaje. Věří nám, že děláme svou práci nejlépe, jak umíme. Totéž platí pro dovolené.

Navíc, každý zaměstnanec má přístup ke všem firemním informacím, ať už se to týká kreativních údajů, financí nebo jakéhokoli rozhodnutí vedení. Důvěřují svým zaměstanců, že si všechny detaily nechají pro sebe. 

V každodenním pracovním životě vybízejí k tomu, abychom se nebáli riskovat, vzdělávali se ve svém oboru a byli k sobě upřímní. Většina pozic je založena na tom, že každý sám za sebe může udělat to správné rozhodnutí, takže nikdy vám nikdo nesedí za zadkem a neříká co a jak udělat. Já tuto svobodu 100 % oceňuji.

Jaké nejlepší zaměstnanecké výhody máš? 

Co se týče zaměstnaneckých výhod, právě Netflix je podle mě jednou z nejlepších společností v Americe. Netflix zaměstnancům nabízí prvotřídní zdravotní pojištění a neomezenou placenou dovolenou. Poskytují životní pojištění všem zaměstnancům na plný úvazek.

Pokrývají všechny náklady spojené s prací, aniž  by vyžadovali účet, pokud částka nepřekročí 75 $. První den jsem dostala nový MacBook Pro a nový iPhone. Pracuji v Hollywoodu, kde Netflix sídlí v několika budovách, do každé z nich mám přístup a pracovat mohu, kdekoliv mi to vyhovuje. Každá budova má kompletní kuchyň a tým kuchařů, který připravuje snídaně a obědy pětkrát do týdne.

Navíc, pokud někomu nevyhovuje denní nabídka, dovážejí jídlo i z okolních restaurací. Každé patro nabízí velký výběr zákusků a občerstvení, jako jsou oříšky, chipsy, jogurty, sušenky, ovoce samozřejmě káva a všechny možné studené nápoje. Co se týče dopravy, Netflix platí zaměstnancům Uber, kdykoliv ho potřebují nebo malé soukromé autobusy, které cestují do různých částí Los Angeles.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 69024 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Nejoblíbenější výhoda na práci v Netflixu;
  • jak dokáže Ester sledovat seriály ještě předtím, než vyjdou;
  • názor na CEO společnosti Reeda Hastingse;
  • jak vnímá Zaklínače;
  • seriály, které doporučuje;
  • zda se může zúčastnit komparzu;
  • platy v Netflixu.
Domů
Sdílet
Diskuse