Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2019 19:07
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Facebook koupil startup, který vyvíjí technologii na ovládání přístrojů myslí. Údajně investoval miliardu dolarů

TECH MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Společnost CTRL-Labs vyvíjí technologie budoucnosti.

Viceprezident společnosti Facebook Andrew Bosworth avizuje novou investici amerického giganta, který se rozhodl koupit firmu CTRL-Labs. Ta se zabývá vývojem technologie, která by mohla umožňovat ovládání elektronických přístrojů jen za pomoci mysli, informuje Bloomberg. Největší sociální síť investovala podle dostupných informací částku mezi 500 miliony dolarů až jednou miliardou, dodává televize CNBC.

Doporučeno
Během sledování porna tě sleduje Facebook a Google i v inkognito módu, varují vědci Během sledování porna tě sleduje Facebook a Google i v inkognito módu, varují vědci 19. července 2019 8:16

Zatím není zcela jasné, co nákupem Facebook sleduje, Bosworth minimálně naznačil, že čtyřletý startup by mohl přispět ke snaze vytvořit intuitivnější způsob interakce se zařízeními. Zakladateli CTRL-Labs jsou vědci s doktorátem z oblasti nervového systému a právě své znalosti se snaží přetavit v realizovatelné nápady, které by mohly změnit budoucnost.

Facebook a CTRL-Labs by měly spolupracovat na náramku, který dokáže převádět signály z míchy do digitální podoby srozumitelné pro zařízení. To je dokonce možné bez jakéhokoliv pohybu člověka.

Domů
Sdílet
Diskuse