Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2019 16:49
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Dvojice z Moravy páskou omotala fenu a utopila ji v řece. Tělo v pytli objevily děti

ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

K obzvlášť krutému zabití zvířete došlo na Valašsku.

Na konci července došlo na Valašsku k surovému usmrcení 1–2 roky starého psa. Sedmatřicetiletý muž se ho rozhodl zbavit poté, co jej jeho o deset let mladší partnerka přinesla domů s tím, že se o něj bude starat. Vadilo mu, že šlo o fenu. Zvířete se společně zbavili tak, že jej v pytli hodili do řeky. Nyní jim hrozí až tři roky za mřížemi. Informuje o tom Policie Čr.

„Zvíře omotal lepicí páskou a provazem a značně eliminoval její hlasový projev. Uložil psa do jutového vaku, který zavázal. Potom zvíře společně odvezli k řece, kam ho v pytli hodili. V okamžiku, kdy psa házeli do vody, pes prokazatelně žil,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Den poté jutový vak objevily děti, které si hrály na břehu řeky. Když pytel otevřely, spatřily mrtvé tělo psa, zavolaly na kolemjdoucí ženu, a z místa utekly. Oslovená žena přivolala policejní hlídku. Ta pachatele brzy vypátrala. 

„Muž i žena se k činu přiznali a popsali, jak událost proběhla. Odborné vyjádření z oboru veterinárního lékařství potvrdilo, že pes zemřel jednoznačně trýznivým způsobem v důsledku udušení, kdy před smrtí zvíře trpělo v řádu několika minut. Jednání pachatelů bezpochyby ukazuje na jasný úmysl se zvířete za každou cenu zbavit tímto zavrženíhodným způsobem, byť mohli psa darovat nebo prodat,“ dodala Monika Kozumplíková

Domů
Sdílet
Diskuse