Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2019 19:58
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Pošli své jméno na Mars a staň se „vesmírným cestovatelem“. Stačí vyplnit pár řádků

ZAJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložit Uložené

Pošli své jméno do vesmíru a zapiš se do historie.

Ne každý máme na to stát se kosmonautem. A i kdyby, šance, že se jím opravdu staneš, je velmi nízká. No a když se bavíme o cestě na Mars, je to pro člověka (momentálně) nemožné. Přesto můžeš na rudé planetě zanechat vzkaz. Konkrétně své jméno.

Doporučeno
Nové fotografie ti ukážou Mars, jak jsi jej ještě neviděl. Duny připomínají zmrzlinu Nové fotografie ti ukážou Mars, jak jsi jej ještě neviděl. Duny připomínají zmrzlinu 22. září 2019 9:17

NASA vytvořila stránku, pomocí níž můžeš zaregistrovat své jméno a poslat ho do vesmíru. Je to jednoduché, stačí vyplnit pár údajů. Momentálně to udělalo už téměř 10 milionů lidí. Když odešleš základní informace, dostaneš palubní lístek. Pokud máš zájem zapojit se i do dalších projektů, není problém. Stačí přidat e-mail.

Mars 2020 rover

Pošli svoje meno na Mars a staň sa „vesmírnym cestovateľom“. Je to jednoduché, stačí vyplniť pár riadkov
Pošli svoje meno na Mars a staň sa „vesmírnym cestovateľom“. Je to jednoduché, stačí vyplniť pár riadkov Zdroj: NASA

Všechna jména zkontrolují a potom jsou přidána na mikročip. Ten bude na palubě Mars 2020 roveru, který přistane na Marsu. V době zveřejnění tohoto článku se již zapojilo přesně 23 392 Čechů. Tak neváhej a zanech stopu ve vesmíru i ty. Momentálně vede Turecko, přihlásilo se přes 2,5 milionu lidí. V rámci Evropy se momentálně nejvíce přihlásilo Britů, a to více než 250 000.

Domů
Sdílet
Diskuse