Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2019 12:40
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Kim Čong-un se na bílém koni dostal na posvátnou a zároveň nejvyšší horu Severní Koreje

NEWS
Uložit Uložené

Dnes už zřejmě nic bizarnějšího neuvidíme.

Jen málokterá země má vůdce, který by byl srovnatelný s lídrem Severní Koreje – Kim Čong-unem. Ten se nedávno ve společnosti bílého koně vydal na posvátnou horu Pektu, píše BBC. Pektu se nachází na hranicích mezi Severní Koreou a Čínou.

Analytici tvrdí, že se Kim v minulosti na nejvyšší hoře země nacházel v období, kdy vydal důležité oznámení nebo, když se v zemi děla podstatná politická událost. Můžeme se tedy jen domnívat, co předznamenává letošní výstup vůdce KLDR.

Doporučeno
Nina Špitálníková: V Severní Koreji mě zadržela tajná policie. Popravuje se tam na náměstí před očima dětí Nina Špitálníková: V Severní Koreji mě zadržela tajná policie. Popravuje se tam na náměstí před očima dětí 25. června 2019 15:36

V roce 2017 Kim horu navštívil, když byly odpáleny rakety Pukguksong-2. O rok později se na horu vydal společně s prezidentem Jižní Koreje. Pektu je v historii KLDR označována za rodné místo Kimova otce Kim Čong-ila

Vůdce Kim Čong-un údajně na nejvyšší horu Severní Koreje vylezl v minulosti alespoň třikrát. Na fotografii z roku 2017 byl Kim například vyfocený v černých kožených botách, které příliš nepůsobily jako turistická obuv. Tento rok si na pomoc přizval zmiňovaného bílého koně.

Zpět
Sdílet
Diskuse