Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2019 11:23
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Jeff Bezos už nebude nejbohatším mužem světa. Kdo ho nahradí?

TECH
Uložit Uložené

Na trůn se posadí Bill Gates.

Jeff Bezos s největší pravděpodobností nebude po dnešní uzávěrce trhu nejbohatším mužem na planetě. Aktuálně se odborná veřejnost dozvěděla, že jeho společnost Amazon nevykazuje ideální výsledky za třetí čtvrtletí 2019. Zároveň firmu zatěžují investice do projektu, který se zaměřuje na to, aby byl Amazon schopen doručovat objednávky v rámci jednoho dne. Tento program si v předvánočním období vyžádá dalších 1,5 miliardy dolarů.

Burza zareagovala na nejnovější výsledky propadem až o 8,1 procenta. To podle Forbesu a Bloombergu znamená, že po dnešku už Jeff Bezos nebude nejbohatším mužem světa. Jeho majetek by se měl propadnout na 103,9 miliardy dolarů. Kralovat žebříčku nejbohatších mužů by měl tím pádem Bill Gates – zakladatel společnosti Microsoft. Jeho majetek se odhaduje na 105,7 miliardy dolarů.

Samozřejmě, s propadem nesouvisí pouze hodnota akcií. Jeff Bezos má za sebou rozvod s manželkou, která získala čtvrtinu jeho majetku v hodnotě přibližně 32,7 miliardy dolarů. Nedávno žebříčkem zamíchal i Bernard Arnault z módního průmyslu, Bill Gates si však nakonec druhé místo obhájil a díky propadu svého kolegy by se měl zítra opět stát nejbohatším mužem na planetě.

Domů
Sdílet
Diskuse