Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2019 11:54
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Co všechno o tobě Google ví a prozrazuje firmám navrhujícím reklamu? Můžeš to zjistit jedním klikem

TECH
Uložit Uložené

Ne vždy jsou výsledky přesné, je toho ale mnohem více, než by si kdokoliv z nás opravdu přál.

V mnoha případech se dá jen velmi snadno přehlédnout, jaké reklamy nám vyhledávač Google navrhuje a často se stává, že se dokáže velmi přesně trefit v souvislosti s tím, co nás skutečně zajímá.

Není to náhoda a také není ani tajemstvím, že společnost dokáže mapovat, jaké stránky navštěvujeme a jaké jsou naše zájmy. Daily Mail akutálně zveřejnil i specifický link, jehož prostřednictvím se můžeš dozvědět, co o tobě Google ví a jaké informace posouvá inzerentům, resp. komerčním firmám, které platí za propagaci, aby se jejich produkty a služby lidem zobrazovaly.

Doporučeno
Během sledování porna tě sleduje Facebook a Google i v inkognito módu, varují vědci Během sledování porna tě sleduje Facebook a Google i v inkognito módu, varují vědci 19. července 2019 8:16

Stačí jít na stránku adssettings.google.com, kde uvidíš, co všechno o tobě Google aktuálně ví. Většinou má zmapované to, co a kde rád nakupuješ, co tě zajímá, kolik ti je let, zda jsi ve vztahu, případně zda bydlíš s rodiči. 

Zároveň máš možnost nastavení soukromí personalizovat tak, jak ti to vyhovuje a dokonce Googlu neumožnit, aby ti navrhoval přizpůsobené reklamy na míru. Do komentářů nám nezapomeň napsat, zda se společnost do tvých zájmů trefila.

Domů
Sdílet
Diskuse