Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2019 9:48
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Nelegálne streamy skončili. Porovnali sme ceny Netflixu, Apple TV+, HBO GO a Amazon Prime Video

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Je čas začať za seriály platiť. Pozreli sme sa, ktorá zo služieb je pre teba tá pravá.

Každý, kto je zvyknutý svoje večery tráviť zabalený v posteli s notebookom, sledujúc jednu časť obľúbeného seriálu za druhou, musel v posledných dňoch zvýšiť pozornosť. 

Ovplyvniť ho totiž mohli minimálne dve prevratné správy: združenie, ktorého členom je napríklad Netflix či Amazon sa postaralo o koniec webstránok, kde si mohol seriály sledovať úplne zadarmo a na trh prišiel nový hráč v podobe Apple TV+, ktorý už len vďaka svojmu menu a výške bankového konta sľubuje naozaj veľké veci

Ako sa rozhodneš? Vykašleš sa na filmy a seriály úplne, nájdeš si nové cesty, ako ich sledovať bezplatne, alebo si predplatíš jednu, dve, či tri zo známych streamingových služieb predstavujúcich legálnu cestu? 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo je dobré, že nelegálne weby skončili a nemáš vyplakávať
  • Ktorá zo streamovacích služieb je najlacnejšia a či sa aj naozaj oplatí
  • S koľkými kamošmi si môžeš predplatné rozdeliť
  • Pri ktorých službách môžeš počítať aj s českým dabingom či titulkami
  • Či sa dá Apple TV+ pozerať, aj keď nemáš iPhone alebo MacBook 
  • Ktorú službu si vybrať, ak máš 4K televízor a chceš ho využiť naplno
  • Ako sa dajú filmy na Netflixe pozerať aj bez internetu

Nelegálne weby skončili. A to je dobre

Samozrejme, ak máš niečo dostupné zadarmo, a zrazu na to isté musíš míňať svoje vreckové alebo ťažko zarobenú výplatu, zrejme to nie je dôvod na oslavu. 

Pri objektívnom pohľade na vec, však musíš s odrezaním nelegálnych webstránok súhlasiť. Známi herci síce často zarábajú milióny dolárov za každú jednu epizódu, no o ľuďoch, ktorí na pľaci pracujú a radových zamestnancoch vo filmových alebo distribučných spoločnostiach, to už neplatí.

Doporučeno
Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) 28. září 2019 11:38

Tak, ako máš na odmenu za svoju prácu nárok ty, majú ju aj všetci ostatní, hoci ešte pred desiatimi rokmi platilo, že na internete je prakticky všetko zadarmo

Fanúšikom hudby už dnes príde prirodzené predplatiť si Spotify alebo Apple Music s takmer neobmedzenými knižnicami songov a nestrácajú čas hľadaním torrentov s ukradnutými MP3-kami. Vďaka Steamu, konzolám a dôslednejším ochranám pri snahe pripojiť sa k on-line multiplayeru už za hry platí aj väčšina hráčov a do mobilu si zrejme nič mimo oficiálneho App Store a Google Play neinštaluješ ani ty. 

Je však pravdou, že kým pri hudbe je prakticky jedno, ktorú službu si predplatíš, pri filmoch a seriáloch to neplatí ani náhodou.

Ktorú službu si predplatiť a prečo?

Obsah Netflixu, HBO GO, Amazonu Prime Video, Apple TV+ a ďalších, je takmer 100 % exkluzívny. To znamená, že ak si predplatíš iba Netflix, nedostaneš seriály produkované spoločnosťou Apple a opačne. 

Nič nenasvedčuje tomu, že sa situácia v blízkej dobe zmení a zrejme sa nedočkáme ani denných prístupov alebo niečoho podobného. 

Riešenie? Buď si toho musíš predplatiť viac naraz, alebo počas jedného mesiaca sledovať len seriály jednej "značky", následne službu odhlásiť a presedlať inam. Hrozí však, že budeš v novinkách trochu pozadu a o zápletke v poslednej epizóde sa s kamošmi nebudeš môcť porozprávať hneď na druhý deň po jej zverejnení. 

Porovnanie cien jednotlivých služieb 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 76193 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko ktorá služba stojí a čo za to ponúka
  • Aké sú plusy a mínusy jednotlivých služieb
  • Kto ponúka najväčšiu zľavu a či to stojí za to
  • Prečo sa môže stať že Apple zaplatíš viac ako by si chcel
  • Kedy sa dá očakávať príchod Disney+ platformy na Slovensko
Domů
Sdílet
Diskuse