Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2019 7:42
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejzajímavějších seriálů a filmů na Apple TV Plus. Vyplatí se předplatit si další streamovací platformu?

10 nejzajímavějších seriálů a filmů na Apple TV Plus. Vyplatí se předplatit si další streamovací platformu?
Zdroj: Apple TV Plus
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Apple TV Plus je od pátku oficiálně spuštěno. Co všechno svému zákazníkovi nabízí?

Apple TV Plus je od pátku oficiálně spuštěno, a to i v Česku. Na rozdíl od Netflix už při startu nabízí lokalizaci. Diváci mají k dispozici titulky, na dabing si ještě počkají (pokud vůbec dorazí). Netflix s příchodem nových streamovacích služeb začal tlačit na pilu a kromě titulkování řady počinů začal přidávat i český dabing či tuzemské filmy (můžeš si tak pustit oscarové Ostře sledované vlaky). 

Čím tě může Apple přesvědčit, aby sis předplatil jeho streamovací platformu? Ostatní streamovací služby nabízejí tisíce až stovky tisíců hodin obsahu, na Apple TV Plus však najdeš výhradně exkluzivní projekty Applu. 

Ze začátku jich ale logicky mnoho není, a tak ti možná bude stačit i měsíc na to, aby sis všechno zhlédl a usoudil, zda se budeš těšit na další série. Není známo, zda Apple zakoupí licence pro projekty třetích stran. Zatím si tedy musíme vystačit s jejich projekty. Jaké to tedy jsou?

 
The Morning Show

Příběh komediálního dramatu The Morning Show se zaměří na zákulisí populární ranní zpravodajské show, kterou po skandálu a následném propuštění jednoho z členů (Steve Carell) postihnou nepříjemnosti i boj o vlastní přežití. Vedení tak pro dlouholetý základní kámen show (Jennifer Aniston) hledá novou krev, kterou se stane Reese Witherspoon.

Showrunnerkou seriálu je Kerry Ehrin (Bates Motel) a kromě výše zmíněných herců se objeví například i Billy Crudup, Gugu Mbatha-Raw, Bel Powley či Mark Duplass.

Dickinson

Hlavní herečkou je Hailee Steinfeld (Bumblebee, Opravdová kuráž od bratří Coenů), za níž stojí Alena Smith (scénář The Affair, My America). Jde o půlhodinové epizody ze života vyrůstající básnířky Emily Dickinson. První série má venku 10 epizod. O tom, zda je to seriál pro tebe, by ti měl napovědět už samotný trailer.

See

See je pravděpodobně nejznámějším seriálem a projektem celé služby. Seriál nás zavede do období 600 let v budoucnosti, kdy lidstvo kvůli zákeřnému viru přišlo o zrak. Na scéně se ale objeví děti oplývající zrakem. Určitá část přeživšího obyvatelstva Země je však považuje za předpověď zkázy, a proto se musí Momoa a jeho skupina postarat o jejich ochranu. V hlavní roli se představil Jason Momoa jako nevidomý, avšak nebojácný bojovník.

For All Mankind

Sci-fi drama s Joelem Kinnamanen (Suicide Squad, House of Cards) For All Mankind od showrunnera Ronalda D. Moora (producent Battlestar Galactica) patří mezi lépe hodnocené seriály. Dějově se dostaneme do minulosti, kdy v alternativní realitě SSSR zvítězilo nad USA ve vesmírných závodech a jako první se dostalo na Měsíc. A válka mezi nimi tak může pokračovat.

The Elephant Queen

První pětku uzavíráme filmem. Konkrétně jde o dokument z oblastí Afriky. Tam se během 4 let natáčelo cestování stáda slonů. Zkoumalo se jejich chování, úkoly ve stádě a hlavně se sledovala nejstarší samice skupiny (a tedy jejich vůdce). 

Jak vidíš, toto je to nejzajímavější, co na službě můžeš aktuálně sledovat. Pojďme se tedy podívat do blízké, ale i vzdálenější budoucnosti.


Servant – 28. listopadu

Jde o hororový seriál od M. Night Shyamalana, což samozřejmě budí pozornost. O projektu se mnoho neví a tvůrci si chtějí nechat co nejvíce překvapení pro diváka, a tak by asi nebylo fér ani mnoho prozrazovat. Děj nás zavede do filadelfské rodiny, která zažije něco strašného a do jejich životů se vkrade zlo.


Truth Be Told – 8. prosince

Drama zobrazí moderátorku kriminálního podcastu v podání Octavii Spencer. Ta musí jednoho dne konfrontovat muže, kterého obvinila z několika vražd, přičemž se ukáže, že může být nevinný. Kromě Spencer si v hlavních rolích zahrají i Aaron Paul či Lizzy Caplan.

Masters of Air

O tomto projektu jsme psali nedávno. Bylo totiž ohlášeno, že Tom Hanks a Steven Spielberg budou pokračovat ve své sérii válečných seriálů. Společně se pro HBO postarali už o Paciifc a Band of Brothers, ale třetí seriál měl mít příliš velký budget. Apple jej však převedlo, i když se neví, zda došlo k nějakým jiným změnám. Minisérie bude sestávat z 9 epizod.


The Banker

Snímek vychází ze skutečného příběhu dvou afroamerických podnikatelů (Samuel L. Jackson a Anthony Mackie), kteří se během 50. let minulého století pokoušeli obejít rasové omezení a najali bílého muže (Nicolas Hoult) jako tvář jejich firmy. Režie a scénáře se ujal George Nolfi (The Adjustment Bureau).

10 najzaujímavejších seriálov a filmov na Apple TV Plus. Oplatí sa ti predplatiť si ďalšiu streamovaciu platformu?
10 najzaujímavejších seriálov a filmov na Apple TV Plus. Oplatí sa ti predplatiť si ďalšiu streamovaciu platformu?

Chazelleho seriál

Na závěr tu máme projekt, o kterém toho víme nejméně. Zázračné dítě Hollywoodu Damien Chazelle chystá další seriál. Už jsme tě informovali, že bude mít prsty v muzikálovém projektu The Eddy pro Netflix, chystá však i další seriál pro společnost Apple.

Podle New York Times Chazelle seriál napíše a zrežíruje všechny jeho epizody (na rozdíl od The Eddy ,kde se chopí režie dvou epizod), což už znamená velký závazek. Chazelle se při projektu spojí s osvědčenými producenty La La Landu – Fredem Bergerem a Jordanem Horowitzem. Damien se ještě u seriálů musí osvědčit, ale u filmů už svou genialitu dokázal.

Kromě prvních pěti seriálů můžeš aktuálně na Apple TV Plus vidět i seriály jako Snoopy in Space, Oprah's Book Club, Ghostwriter či Helpsters. Do konce roku se přidají seriály Truth Be Told, Servant či Hala. 

Recenze prvních seriálů na Apple TV+ ale hovoří v nejlepším případě jen o nadprůměrných počinech, které se do top 10 seriálů tohoto roku určitě nezařadí. Apple však už dokázalo upsat zajímavé tvůrce jako Spielberga, Shyamalana, Hankse a další, takže se na jejich budoucí projekty opravdu těšíme.

Domů
Sdílet
Diskuse