Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2019 12:18
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

E-cigarety začínají zabíjet už i v Evropě. Na následky vapingu zemřel v Belgii první člověk

NEWS
Uložit Uložené

Na 18. narozeniny dostal svou první e-cigaretu. Měsíc poté na následky vaping zemřel.

V průběhu posledních měsících jsme tě už několikrát informovali o škodlivosti elektronických cigaret a také o desítkách případech, kdy na následky vapingu zemřeli lidé. Všechny případy dosud registrovala Americká zdravotnická komora, avšak vypadá to tak, že tento smutný scénář pomalu přichází i do Evropy.

Doporučeno
Kvůli kouření e-cigaret již údajně zemřelo 5 lidí, vaping způsobil i více než 450 plicních chorob Kvůli kouření e-cigaret již údajně zemřelo 5 lidí, vaping způsobil i více než 450 plicních chorob 8. září 2019 10:18

V Belgii totiž na následky kouření e-cigaret zemřel vůbec první člověk. Jak informuje Telegraph, šlo o 18letého Raphaela Pauwaerta, který zahynul na selhání dýchání. To úřady připsaly kouření elektronické cigarety a směsi škodlivých produktů v ní. Svou první e-cigaretu dostal na osmnácté narozeniny.

Mladíka, který zemřel měsíc po narozeninách na pneumonii, měla zabít látka známá jako acetát vitaminu E (uměle vyrobený vitamin E). Ten se používá k zahuštění olejů pro vaping, což je vdechování vodní páry s ochucenými náplněmi (liqudem).

„Doufám, že smrt mého syna může pomoci zabránit dalším obětem elektronických cigaret,“ říká otec mladého Belgičana. Podle více médií jde o vůbec první případ smrti způsobené vapingem v Evropě. Ve Spojených státech jich už registrují 39 a toto číslo stále stoupá.

E-cigarety začínajú zabíjať už aj v Európe. Na následky vapingu zomrel v Belgicku prvý človek
E-cigarety začínajú zabíjať už aj v Európe. Na následky vapingu zomrel v Belgicku prvý človek Zdroj: Unsplash
Domů
Sdílet
Diskuse