Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2019 15:27
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Vánoční ozdoby s fotografiemi Osvětimi? Amazon musel stáhnout kontroverzní produkty

NEWS AMAZON
Uložit Uložené

Polské muzeum chtělo výrobky stáhnout, později ale zjistili, že podobného zboží je v nabídce více.

Na Amazonu dokáže najít člověk prakticky všechno. No a nově se v jeho nabídce nacházely i vánoční ozdoby s motivem nacistického koncentračního tábora. Státní muzeum Auschwitz-Birkenau pochopitelně Amazon ihned žádalo o stažení daného zboží, které mohlo vůči obětem holokaustu působit značně neuctivě, píše The Guardian.

Muzeum svou stížnost zveřejnilo i na Twitteru 

Kromě keramické vánoční ozdoby Amazon svým zákazníkům nabízel i otvírák na pivo se stejným motivem koncentračního tábora Auschwitz. Společnost měla mezitím jmenované produkty odstranit.

Doporučeno
Čech za 15 000 korun prodával nacistické ozdoby na stromeček. Nechyběla ani hlava Adolfa Hitlera Čech za 15 000 korun prodával nacistické ozdoby na stromeček. Nechyběla ani hlava Adolfa Hitlera 26. listopadu 2019 14:13

Mezi zbožím se ale dále našla i vánoční ozdoba a podložka pod počítačovou myš s vyobrazením koncentračního tábora a vlaku určeného na deportace. „Všichni prodejci se musí řídit našimi pokyny o prodeji a vůči těm, kteří tak neučiní, podnikneme kroky, včetně případného odstranění účtu. Příslušné výrobky byly odstraněny,“ cituje mluvčího Amazonu Metro.

Domů
Sdílet
Diskuse