Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2019 6:43
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Lewis Hamilton a Valentino Rossi si vyměnili závodní stroje. Ital zaostal jen o 1,5 sekundy

SPORT
Uložit Uložené

Akci zprostředkoval jejich společný sponzor v F1 a MotoGP.

Na okruhu ve španělské Valencii se udála dlouho očekávaná výměna mezi dvěma legendami Formule 1 a MotoGP. Valentino Rossi a Lewis Hamilton si navzájem půjčili své závodní stroje, informuje SkySports.

Ital Rossi má v nejvyšší kubatuře 7 titulů, Hamilton letos získal svůj šestý v F1. Jejich setkání zajistil společný sponzor obou sportovců, výrobce energetických nápojů Monster.

„Upřímně, tohle byl ten nejlepší rok a dnešek ho ještě převýšil,“ uvedl Hamilton. Na rychlé motorce neseděl poprvé, protože několik pekelných strojů má i ve vlastní sbírce, ale se speciálem MotoGP ještě žádnou zkušenost neměl.

Rossi naopak stroj Formule 1 již několikrát testoval a přestože se s Ferrari svezl ještě v roce 2008, kdy vozy vypadaly výrazně jinak, ve Valencii za Hamiltonovým kolem zaostal jen o 1,5 sekundy. Lewis na motorce ztrácel víc, za svým zkušenějším kolegou zaostal o 4 sekundy. Musel si však dávat větší pozor na případný pád a zranění, které by mohlo poznačit jeho další sezónu.

„Tato motorka se velmi těžko řídí. Bylo to učení se krok za krokem, ale po velmi strmé křivce,“ dodal 34letý Brit.

Rossi se také mohl povozit v simulátoru Mercedesu rovnou v továrně, takže do Valencie přišel lépe připraven. Stěžoval si však na mizerný výhled z vozu, protože sedačka v F1 je jen pár centimetrů nad zemí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lewis Hamilton (@lewishamilton),

Domů
Sdílet
Diskuse