Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2020 11:17
Čas čtení 1:04
Matej Krajčovič

Smartphone od Samsungu má neviditelnou klávesnici. Promítá ji na stůl rovnou před tebe

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Při zadávání textů si své pracoviště rozložíš prakticky kdekoliv.

Smartphony dnes už zvládnou téměř všechno. Na zadávání textu však používají stále poměrně malé klávesnice, které ti vyskočí na displeji. Při odpovídání kámošům přes Messenger zřejmě nic víc nepotřebuješ, ale na psaní bakalářky to právě vhodné není. 

Výzkumné oddělení C-Lab initiative, které dává zaměstnancům Samsungu rok volna od jejich běžných pracovních příležitostí, aby mohli rozvíjet i bláznivější projekty, na aktuálním veletrhu CES ukázalo prototyp tzv. SelfieType klávesnice. Všiml si toho CNET.

Jak to všechno funguje, vidíš na přiloženém videu. Telefon položíš způsobem, aby zabudovaná přední kamera snímala dostatečně velkou plochu stolu.

Umělá inteligence se pak zaměří na všech deset prstů na obou tvých rukách a rozeznává ťukání na klávesnici, která vlastně neexistuje.

Doporučeno
Samsung připravuje televizor, který má být zcela bez rámů. 8K obraz bude doslova létat v místnosti Samsung připravuje televizor, který má být zcela bez rámů. 8K obraz bude doslova létat v místnosti 2. ledna 2020 11:40

Idea praví, že mobil takto budeš moci rozložit kdekoliv a bleskově si vytvořit podmínky pro ideální psaní jakýchkoli dlouhých textů. Samozřejmě, otázka je, jak se do kláves trefíš, když je ve skutečnosti nevidíš.

Při technice „psaní všemi deseti by to ale teoreticky nemuselo být nutné, při tomto kancelářském stylu totiž specifická písmena trefuješ vždy stejnými prsty. 

Je ale jasné, že tento výmysl, pokud se někdy opravdu dostane na trh, nebude pro každého. Díky odezvě a zdvihu reálných kláves totiž mnoho lidí píše přesněji, nebo má alespoň při práci lepší pocit. 

SelfieType navíc není nápadem z čistého nebe. Už minimálně na CES 2013 byl vidět obal pro iPhone, který fungoval na podobném principu. A na stůl před tebe dokonce promítal i reálná tlačítka. Tipneme si, že se příliš neuchytil.

Domů
Sdílet
Diskuse