Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2020 15:54
Čas čtení 6:01
Tímea Krauszová

Skotský sériový vrah, kterého nikdy nenašli. Oběťmi byly vdané mladé ženy, citoval Bibli, znásilnil je a za trest uškrtil

Skotský sériový vrah, kterého nikdy nenašli. Oběťmi byly vdané mladé ženy, citoval Bibli, znásilnil je a za trest uškrtil
Zdroj: YouTube / lala
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Své oběti sváděl během večírků a často zmiňoval biblické příběhy. Proto mu přezdívali Bible John.

Případ Bible Johna je podle VICE jednou z nejznámějších nevyřešených sériových vražd v Evropě. Řádí v 60. letech 20. století. Jeho obětí se staly tři mladé ženy. Všechny tři byly vdané a v době vraždy menstruovaly. Všechny navštívily tentýž podnik a jejich osudnou chybou bylo, že si dovolily flirtovat s cizími muži.

První vražda místních překvapila

Patricii Docker bylo 25 let, když ji v únoru 1968 brutálně zavraždili. Truchlili za ní manžel a čtyřletý syn a mnozí lidé v Glasgow, kde pracovala jako pomocná zdravotní sestra. Její zbité tělo našli nedaleko domu, kde s rodinou bydlela. Zranění měla zejména na hlavě.

Byla zaškrcena a znásilněna. V blízkosti těla našli i použitou hygienickou vložku. Patricia měla akorát menstruaci. Na místě činu nenašli její doklady ani kabelku, chybělo i její oblečení. Takto popisuje příběh první oběti podcast Unresolved.

V noci, kdy zemřela, se šla Patricia bavit. Manžel zůstal doma se synem, ona se vydala na tradiční místní zábavu tančit. Nebyla výjimkou, čtvrteční noci v Barrowland Ballroom byly známy v celém městě. Chodili tam zadání lidé bez prstýnků a častokrát se představovali falešným jménem. Hledali únik z rutinní monogamie, ale svou účast na tancovačce by veřejně nikdy nepřiznali.

Patricia podle lékařské zprávy zemřela po odchodu z párty rukama neznámého pachatele. Městem to otřáslo, ale po chvíli se tancovačky vrátily do starých kolejí. Ženy nadále chodily ven, aniž by tušily, že v Glasgow číhá vrah, který čeká na svou další oběť.

Doporučeno
Mladou dívku znásilňovali a mučili více než 40 dní. Hrůzostrašným zraněním od tyranů nakonec podlehla Mladou dívku znásilňovali a mučili více než 40 dní. Hrůzostrašným zraněním od tyranů nakonec podlehla 4. prosince 2019 17:10

Druhá vražda přinesla více informací

Přibližně o rok později našli mrtvou Jemimu McDonald. Bylo to v létě 1969. Jemima v jednu srpnovou noc také šla na párty v Barrowlandu, jak to již učinila mnohokrát předtím. Měla tři děti, o které se během těchto nocí stále starala její sestra.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 79271 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jakým způsobem zabíjel své oběti skotský vrah
  • Jakou chybu udělal při třetí vraždě, díky níž vznikl jeho obrázek
  • Proč ho přezdívají Bible John
  • Co je pravděpodobně důvodem, že vraždil
Domů
Sdílet
Diskuse