Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2020 9:27
Čas čtení 6:06
Tina Hamarova

Člověk může cítit, jak plyne čas, existují na to hodinky. Je biohacking cesta, jak vytvořit dokonalého člověka?

TECH
Uložit Uložené

Lidé zkoušejí, jak se dá cvičením, zdravou stravou a technologiemi vytvořit absolutně nejlepší verze sebe sama.

Představ si, že můžeš vnímat čas, aniž by ses musel dívat na hodinky. Nebo že se dokážeš zorientovat v prostoru, aniž by sis zapínal navigaci v telefonu. Lidé dokáží dělat se svým tělem zázračné věci a aktuálním trendem je zlepšovat ho natolik, abychom možná už v blízké budoucnosti mohli žít věčně. Zlepšovat ho léky, fyzickou aktivitou, ale zejména technologiemi.

Biohacking je podle mnohých „filozofie budoucnosti“. V překladu to doslova můžeme chápat jako hackování vlastního organismu – získávání kontroly nad takovými systémy našeho těla, ke kterým by vědomí normálně nikdy nemělo přístup.

V případě, že se nestane nějaká smrtelná nehoda, lidé, co se narodili nejpozději koncem 80. let, se budou moci sami rozhodnout, zda chtějí, nebo nechtějí zemřít.

50 tablet denně

Dokážeme jednoduchým spolknutím tabletky ovlivnit svůj mozek a dosáhnout superschopnosti ovlivňovat časoprostor jako Scarlett Johanson ve filmu Lucy? Takový scénář je v nejbližší době pravděpodobně opravdu jen science-fiction. Vědci už dokonce potvrdili, že ani využívání deseti procent mozkové kapacity, který se ve filmu objevil, není pravda.

Doporučeno
Český antivirus Avast prý prodává informace o uživatelích, které lze spojit s konkrétními osobami Český antivirus Avast prý prodává informace o uživatelích, které lze spojit s konkrétními osobami 28. ledna 2020 22:20

Existuje ale mnoho lidí, co zkouší své vědomí a biologické vlastnosti ovlivňovat právě různými doplňky ve formě tablet. Říkají si biohackeři. Eric Matzner ze San Francisca sní každý den minimálně 50 pilulek různých tvarů a velikostí – kreatin, glutathion, ale i pro nás běžné doplňky stravy jako vitamín C. „Některé z léků, které beru, jsou experimentální. Nevím, jestli vůbec fungují, ale je to součást různých výzkumů,“ vysvětluje v reportáži od ABC Science Eric. „Pokud zvyšují produktivitu a můžu se po nich lépe soustředit, tak to stojí za to! Běžná rychlost čtení textu je u běžných lidí 250 až 300 slov za minutu. Já jich přečtu 1000.“

Kromě toho pravidelně cvičí, dbá na dostatečný spánek a zkouší i různé technologické vychytávky. Eric je přesvědčen, že pokud se bude takto „vyživovat“, technologie se v příštích letech vyvinou dostatečně na to, aby se stal nesmrtelným.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 79969 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se možná bude prodlužovat život lidí;
  • jak měří čas biohackerské hodinky a jaký to má vliv na život;
  • že i vhodná dieta je v podstatě biohacking;
  • jak dopadla žena, která si pod kůži voperovala magnety s toxickým lepidlem a proč je to důležité pro další biohackery.
Domů
Sdílet
Diskuse