Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2020 11:32
Čas čtení 0:38
Daniel Mikolášik

Nejstarším mužem světa se stal 112letý Japonec. Tajemstvím jeho dlouhého života je prý úsměv

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Čitecu Watanabe miluje sladkosti, zejména pudink a krémové pusinky.

Guinessova kniha rekordů zaznamenala nového nejstaršího muže planety. Stal se jím Japonec Čitecu Watanabe, který žije v pečovatelském domě v rodném městě Niigata v severní části země. Narodil se už začátkem 20. století, konkrétně v roce 1907.

Jak informuje CBS, Čitecu dostal ve středu osvědčení od Guinessovy knihy jako nejstarší žijící muž na světě, je mu přesně 112 let a 344 dní. Předchozím držitelem tohoto rekordu byl také Japonec Masazo Nonaka, který zemřel loni ve věku 113 let. Nejstarší žijící ženou je aktuálně Japonka Kane Tanaka, které je 117 let.

Doporučeno
Marian Kotleba byl podle odborníka vždy neonacista, nyní to jen lépe skrývá. Jaké byly jeho začátky na politické scéně? Marian Kotleba byl podle odborníka vždy neonacista, nyní to jen lépe skrývá. Jaké byly jeho začátky na politické scéně? 12. února 2020 16:11
Domů
Sdílet
Diskuse