Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2020 19:42
Čas čtení 0:42
Tina Hamarova

Německou youtuberku nazývají „antiGreta“ Thunberg. Mladá dívka zpochybňuje, že za globální oteplování mohou lidé

Německou youtuberku nazývají „antiGreta“ Thunberg. Mladá dívka zpochybňuje, že za globální oteplování mohou lidé
Zdroj: FB/Noemi Seibt & TASR/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

19letá Naomi Seibt na svém youtubovém kanálu obhajuje klimatické skeptiky.

Pro klimatické skeptiky a lidi, co popírají důsledky změny klimatu, je náročné bojovat proti mladé odvážné aktivistce Gretě Thunberg. Nyní se ale objevila německá „anti-Greta“.

19letá blondýnka Naomi Seibt na svém youtube kanálu odsuzuje „klimatický alarmizmus“ a tvrdí, že je to očividně protilidská ideologie.

Podle The Independent stojí za její podporou německá krajně pravicová strana AfD a skupina Heartland Institute, která má propojení na Donalda Trumpa. Mladá Němka zveřejnila své první video s názvem „Klimatická změna – jen teplý vzduch?“ na youtube loni v červenci. Od té doby ji na video síti sleduje téměř 50 000 uživatelů.

Naomi tvrdí, že politický aktivismus začala řešit před pár lety ve škole, když zpochybňovala liberální politiku ve vztahu k migraci. Začala pochybovat o německém „mainstreamovém“ myšlení, útočila na svobodu médií, skeptická je i k otázkám feminismu. 

Jejím cílem je boj proti mladé pro-environmentální aktivistce Gretě Thunberg, která teprve nedávno získala ocenění za udržitelnost či cenu Right Livelihood Award 2019, která se často označuje také jako alternativní Nobelova cena.

Doporučeno
Aktivistka Greta Thunberg obdržela alternativní Nobelovu cenu. Nepřestávám bojovat, vzkazuje lidem Aktivistka Greta Thunberg obdržela alternativní Nobelovu cenu. Nepřestávám bojovat, vzkazuje lidem 5. prosince 2019 16:49
Domů
Sdílet
Diskuse