Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2020 21:28
Čas čtení 0:29
Tímea Krauszová

Pacient číslo jedna v Itálii je zdravý. Můžete se z této nemoci vyléčit, vzkazuje

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Špetka naděje uprostřed pandemie.

V nemocnici San Matteo ve městě Pavia se vyléčil 38letý Mattia, v Itálii známý jako pacient číslo jedna. V nemocnici byl měsíc.

Průběh nemoci byl těžký

Mattia se stal 21. února první osobou, u které byl test na nový koronavirus pozitivní a která zároveň nenavštívila Čínu. Jde o mladého muže a aktivního sportovce, věnuje se běhu a pracuje jako manažer. Jeho stav byl kritický a v nemocnici musel být na jednotce intenzivní péče po dobu jednoho měsíce.

Dodnes se podle HN neví, odkud se nakazil. V jeho městě se ale virus rozšířil a už na Covid-19 zemřely tisíce lidí. Na koronavirus mu udělali testy poté, co přišel do nemocnice s dýchacími potížemi. Dnes už je doma se svou manželkou, která má v blízké době porodit.

Doporučeno
V Itálii za jeden den zemřelo 662 lidí, počet mrtvých na Covid-19 přesáhl 8tisícovou hranici V Itálii za jeden den zemřelo 662 lidí, počet mrtvých na Covid-19 přesáhl 8tisícovou hranici 26. března 2020 18:11
Domů
Sdílet
Diskuse