Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2020 11:01
Čas čtení 10:22
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola neustále dře, Baba Jaga se vrátí k prostituci. Jak MMA fighteři trénují a čím se doma baví?

SPORT KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zeptali jsme se známých bojovníků na to, jak aktuálně trénují a jak je pro ně současné situace náročná po finanční stránce.

Dopady bezpečnostních omezení v souvislosti s pandemií koronaviru pocítili stejně jako všichni ostatní i profesionální MMA bojovníci. Ti přišli o peníze za zápasy, se kterými mnozí počítali, nemohou pořádat soukromé tréninkové lekce a ani třeba hlídat kluby. Někteří sponzoři navíc pozastavili spolupráce, protože i oni sami se najednou ocitli v těžké situaci.

Doporučeno
10 nejlepších zápasů českého UFC bojovníka Davida Dvořáka 10 nejlepších zápasů českého UFC bojovníka Davida Dvořáka 15. března 2020 17:11

Jak tyto nesnadné časy zvládají, jsme se proto 10 bojovníků přímo zeptali. Zajímalo nás, jak momentálně trénují, co během dne dělají a jak je pro ně těžké současnou situaci zvládnout po finanční stránce. Odpovědi nám poskytli Jiří Procházka, Karlos Vémola, Samuel Krištofič, Ondřej Raška, Václav Mikulášek, Karol Ryšavý, David Kozma, Michal Martínek, Miroslav Brož a Patrik Kincl.

Václav „Baba Jaga“ Mikulášek

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vasek Baba Jaga Mikulasek (@vasekmiku),

Vaška Mikuláška fanoušci domácího MMA jistě dobře znají, jednak pro jeho kvalitní zápasy a jednak pro jeho svéráznou osobnost a smysl pro humor. V poslední době na sebe upoutal pozornost zejména díky konfliktu s Karlosem Vémolou. Ten totiž Vaška několikrát urazil, a tak mu pár ostrých slov ostravský fighter poslal zpátky s tím, že si to můžou vyřídit v kleci. 

Zápasy však v tuto chvíli nejsou na pořadu dne. Vašek stejně jako všichni ostatní bojovníci tráví čas v domácí izolaci, avšak ani ve svém vyjádření pro REFRESHER si neodpustil malé popíchnutí do českého „Terminátora“.

Milenec Vémola?

„Trénuji, ale není to ono, chybí mi gym, kluci, pořádný sparring, ale aspoň nesedím na prdeli a zabíjím čas různě. Hodně vařím, rád zkouším nové recepty, chodím sousedům na nákup a vyznávám si lásku se svým milencem, který momentálně žárlí, ale nechci říkat jméno (Karlos ‚Mrkev' Vémola). A tak nějak trávím den, pomalu mi z toho hrabe v palici, ale ani před karanténou to žádná sláva nebyla,“ uvedl pro REFRESHER Vašek.

Prostituce jako zadní vrátka

„Měl jsem opravdu drahou přípravu, ve které mi sponzoři pomáhali, ale ani by mě nenapadlo ptát se jich o pomoc. Ano, je to těžký, ale budu muset vydržet. Při nejhorším se vrátím ke svojí staré práci (prostitutka),“ napsal nám. 

„Jinak myslím, že pro každého zápasníka je momentální situace destruktivní, nemůžeme mít soukromky, ze kterých většina zápasníků žije,“ uzavírá Mikulášek.

Jiří Procházka

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jiří Procházka (@jirkaprochazka),

Česká MMA jednička Jiří Procházka se momentálně připravuje na svůj start pod hlavičkou nejslavnější organizace světa UFC. Na kontě má 10 skvělých výher v řadě a my věříme, že v této fenomenální formě bude pokračovat i nadále.

Trénink každý den, partneři pomáhají

„Momentálně mám každej den jeden trénink. Tím, že mám posilovnu tady u svýho kamaráda, takovou na tajňáka, tak si jedeme prostě svoje věci. Jedu tréninky v posilovně, běhám, lapuju, jedu na pytel, trénuju v přírodě, nasávám energii a snažím se nabrat novou inspiraci, kterou chci totálně zakomponovat do přípravy a prosadit ji potom v boji,“ říká nejlepší český bojovník.

Historický první šampion Rizinu v polotěžké váze (do 93 kilo) přiznává, že současná situace není ideální, zatím to však zvládá i s pomocí sponzorů. „Všichni mí partneři už jsou se mnou dlouhodobě, Apartmania, Aktin, Toyota, Pozis-Bau, se všemi mám dobré vztahy a tak nějak se to snažíme zvládnout. Samozřejmě, že to není jako normálně, je to mírně upravené, ale spolupráce pokračuje, takže za to jsem rád,“ říká Procházka.

Ondřej „Andrés“ Raška

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Andrés Raška (@andresraska),

Týmový kolega Jiřího Procházky a vystudovaný vysokoškolák Andrés Raška byl jedním z těch, kdo se měl představit na turnaji Oktagon 16, který ale musel být kvůli koronaviru odložen. Doma ale nezahálí a poctivě trénuje, jak se jen dá. Doufáme, že plody tvrdé práce bude moci co nejdříve zužitkovat. 

Tvrdý trénink pokračuje

„Trénuju tak, že chodím docela dost běhat, ať už schody nebo třeba šest sedm kilometrů, pak samozřejmě chodím na workoutový hřiště, trénuju stínování a nějaké vybavení, co mám doma, si beru ven s sebou nebo cvičím doma. Zaměřuju se na strečink a věci, na které nebyl čas, tak teď to můžu pilovat, třeba i techniku stínování. A pravidelně venku lapuju s kámošem. Kondiční trénink jde dobře udělat i venku,“ vysvětluje Andrés.

„Během dne se zaměřuju na věci, na které jindy není čas, což ve finále je trošku výhoda této doby, že najednou člověk může zpomalit. A taky se vzdělávám, čtu si a trávím víc času s rodinou a se psem, takže to je pozitivum,“ dodává.

Přišel o peníze kvůli odloženému zápasu 

„Co se týče finanční stránky, tak úplně nejlepší to není, měli jsme mít zaplaceno za zápas a příprava taky stála nějaké peníze, takže z toho člověk nic nedostal. Aspoň kdybychom dostali něco málo, třeba v Bellatoru to udělali výrobně, že vyplatili zápasníky i přesto, že neměli zápas. Takže tahle situace je na hovno, ale naštěstí si šetřím, tak se dá nějakým stylem žít, plus do toho ještě dělám i normální věci,“ řekl nám Andrés.

„Ale vím, že třeba kluci, kteří spoléhají jenom na zápasení, na tom jsou hůř a nezávidím jim tu situaci. Super příklad je právě ten Bellator, že se organizace o bojovníky postarala. Alespoň je vyplatila, když byli v přípravě, nám nedal nikdo nic. Nechci, aby to znělo, že si stěžuju, ale jenom říkám, že to, co udělal Bellator, bylo fajn. A je rozdíl, jestli má člověk v kapse několik desítek tisíc, co utratil za přípravu a které pak měl dostat za zápas, nebo je nemá, to určitě pocítí každej,“ uvádí.

Sponzory nechce otravovat

„Pokud jde o sponzory, tak vlastně restauraci ani využívat nemůžu, protože ty jsou zavřené, a všechny suplementy zatím mám. Ani je sám nechci otravovat s něčím takovým, protože i oni sami mají a budou mít třeba problémy. Ale taky vím, že když ve firmách dojde k nějakým škrtům a budou se snižovat náklady, tak jako první bude určitě tady ta položka zápasníka. To si asi odpustí dřív, než aby si odpouštěli, když to přeženu, třeba večeři potom v nějaké dobré restauraci pro sebe, tak škrtnou tady frajera, což je ale logické a udělal by to asi každý,“ uzavírá Andrés. 

Karlos „Terminátor“ Vémola

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 82881 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse