Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2020 17:11
Čas čtení 4:18
Ondřej Jarůšek

10 nejlepších zápasů českého UFC bojovníka Davida Dvořáka

SPORT
Uložit Uložené

Podívej se na nejlepší zápasy českého UFC bojovníka.

Český MMA bojovník David „Undertaker“ Dvořák (18-3) má za sebou největší úspěch své dosavadní kariéry. V sobotu na turnaji v Brazílii nastoupil do svého debutového zápasu pod hlavičkou největší organizace světa UFC, kde dokázal porazit domácího borce Bruna Silvu. Zvítězit v prvním zápase v UFC nedokázali Karlos Vémola, Viktor Pešta ani Lucie Pudilová, královéhradecký rodák tak konečně tuto „kletbu“ českých bojovníků prolomil.

Byl to těžký zápas, přiznává 

„Z vítězství mám samozřejmě obrovskou radost. Jsem rád, že jsem už při prvním zápase mohl ukázat, co ve mně je, a to i přes relativně krátkou přípravu. Zápas jsem si užil, bavil mě. Bruno byl silný soupeř, byl to těžký zápas a já jsem rád, že se mi podařilo hned poprvé zvítězit,“ uvedl po zápase Dvořák.

Tento vzkaz poslal David po zápase svým fanouškům

Nejlepší zápasy 

Při této příležitosti jsme se rozhodli dát dohromady žebříček deseti nejlepších zápasů, ve kterých jsme 27letého bojovníka mohli vidět zápasit. A bylo z čeho vybírat. David totiž od svých 19 let ani jeden profesionální zápas neprohrál a v současnosti se může pyšnit neuvěřitelnou šňůrou 14 vítězství v řadě. V následujícím výběru ti nabídneme průřez celou Davidovou kariérou, uvidíš tedy jak starší bitvy, tak i ty novější.

Při výběru jsme ve většině případů upřednostnili ty zápasy, ze kterých je dostupný záznam na videu.

Doporučeno
Všechny nás to odj**alo: MMA bojovníci reagují na přesunutý turnaj Oktagon 16, obětovali hodně peněz i sil Všechny nás to odj**alo: MMA bojovníci reagují na přesunutý turnaj Oktagon 16, obětovali hodně peněz i sil 10. března 2020 16:19

10. David Dvořák vs. Kami Wojcik

Začneme bitvou z konce roku 2014. Na turnaji GCF 29 (Gladiator Championship Fighting) se tehdy David utkal s polským bojovníkem jménem Kami Wojcik, který měl bohaté zkušenosti z amatérských zápasů, v profesionální kleci se však jednalo o jeho premiéru. A ta pro něj nedopadla dobře. Hned v prvním kole vzal Dvořák svého soupeře na zem, kde mu nakonec nasadil páku na ruku (armbar). Polákovi nezbylo nic jiného, než zápas odklepat.

 

9. David Dvořák vs. Petr Neumann

Ještě zhruba měsíc před zápasem s Wojcikem nastoupil David také do bitvy s Petrem Neumannem. Zajímavé na tomto zápasu bylo mimo jiné to, že se pro Dvořáka jednalo o první zápas po dvouleté přestávce, kterou mu způsobilo zranění kolene. Vrátil se však v plné síle. V prvním kole zápasu se Neumann ocitl po svém neúspěšném pokusu o takedown sám na zemi, kde jej David začal okamžitě atakovat tvrdými údery, které vyústily až v neodvratné TKO.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 81939 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse