Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2020 14:46
Čas čtení 0:46
Adam Novosad

Lékaři objevili nový symptom koronaviru, který většinou neprovázejí žádné jiné příznaky. Postihuje zejména mladé

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Odborníci identifikovali symptom, který se zřejmě projevuje zejména u dětí.

Italští lékaři identifikovali nový symptom onemocnění Covid-19, který se projevuje převážně u dětí a mladých lidí. Na nohách některých pacientů našli fialové či modré ranky nebo léze vyskytující se na palcích, prstech, ale i samotných chodidlech.

I když si ranky poprvé všimli minulý měsíc v březnu, postupně se díky výměně informací mezi lékaři začaly takové případy identifikovat ve Spojených státech amerických, kam se přesunulo epicentrum nákazy. Zajímavostí je, že většinou tito pacienti neprojevují žádné jiné příznaky infekce koronavirem.

Lekári objavili nový symptóm koronavírusu, ktorý sa prejavuje najmä u detí.
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Infektologové přesto nedokáží s přesností říci, co zbarvení způsobuje. Momentálně pracují se dvěma hypotézami. Buď jde o reakci lidského organismu na zánět, který je lokalizován právě v prstech na nohou, nebo může jít o komplikaci se srážením krve objasnila doktorka Ebbing Lautenbach z Pensylvánské univerzity

Domů
Sdílet
Diskuse