Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2020 14:18
Čas čtení 0:43
Tina Hamarova

Nemůžeš si odemknout iPhone přes Face ID s rouškou? Nový update na iPhone nabídne řešení

Nemůžeš si odemknout iPhone přes Face ID s rouškou? Nový update na iPhone nabídne řešení
Zdroj: twitter/Engadget
TECH IPHONE
Uložit Uložené

Změna se objeví v update verzi systému iOS 13.5.

Máš problém s odemykáním iPhonu přes FaceID s rouškou na obličeji? Nový iOS to určitým způsobem vyřeší. Při odemykání bude moct přední kamera rozpoznat, zda máš zakrytou tvář, nebo ne. To bude automaticky vést k zadání hesla, píše web High Snobiety.

Problém by měla vyřešit aktualizace operačního systému iOS 13.5.

Oprava předešlé chyby spočívá v tom, že při staré aktualizaci operačního systému se Face ID pokoušelo o opětovný sken obličeje, což způsobilo několikasekundové čekání, než se zobrazí nabídka, kde můžeš zadat klasický PIN. Nově se do zařízení dostaneš mnohem rychleji.

Někteří uživatelé však tvrdí, že Face ID může být nakonfigurováno i pro obličej, na němž je nasazená roušku. Trik spočívá v tom, že zaregistruješ tvář s novým profilem ve službě Face ID a během konfiguračního procesu si částečně zakryješ části obličeje a úst.

Jednou z nejnovějších funkcí v updatu operačního systému bude podle portálu Techpit i schopnost zařízení trasovat onemocnění covid-19, pokud si stáhneš příslušnou aplikaci vyvinutou zdravotnickými organizacemi.

Domů
Sdílet
Diskuse