Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2020 12:35
Čas čtení 1:13
Viktor Kniš

Expl0itedova písnička Sexuálny predátor podle novinářky znevažuje ženy. Youtuber skladbu vymazal

NEWS
Uložit Uložené

Ria Gehrerová na svém facebookovém profilu okomentovala skladbu, kterou Explo se svými blízkými nahrál a zveřejnil na streamovacích službách.

Reportérka slovenského Denníku N Ria Gehrerová napsala na svém Facebooku kritický komentář k textu písničky, kterou nedávno youtuber Expl0ited se svými blízkými nahrál na streamovací služby. Skladba nese název Sexuálny predátor a podle Gehrerové, která se v článcích věnuje tématům menšin a právům žen, může mít na posluchače negativní vliv.

Doporučeno
Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA 6. června 2020 10:42

„Píseň se snaží být vtipná, ale zpívat v ní o tom, že jsem sexuální predátor, protože ho ze mě udělaly ženy, je totálně přes čáru. Písnička by klidně mohla být hymnou incelů, tedy hnutí, které nenávidí ženy, protože je odmítají. Myslí si totiž, že na ženy a sex s nimi mají právo. Ale není to tak,“ píše novinářka z Denníku N na svém Facebooku.

Popisuje i část textu: „A tedy, aby toho nebylo málo, celý refrén zní: ,Som predátor, sexuálny predátor, nebudeš viac potrebovať vibrátor, nikdy viac, nikdy viac, pretiahol by som ťa aj spiac.‘

Možná si ještě pamatujete na Brocka Turnera, vysokoškoláka, který znásilnil dívku v bezvědomí a byl za to odsouzen na šest měsíců vězení, plus bude do konce života registrován jako sex offender.“

V této souvislosti jsme o vyjádření požádali i samotného Expla, který uvádí na pravou míru, že cílem skladby bylo lidi pobavit. Rozumí, co novinářku pobouřilo a nepřeje si, aby se s písničkou ztotožňoval kdokoli, kdo by v tom neviděl jen jeho humor.

„Písničku jsem zatím stáhl. Humor je humor, ale pokud si to někdo spojí s nenávistí žen nebo má pocit, že se to písnička snaží ospravedlnit, tak mě to mrzí a nikdo z nás by se pod něco takového nepodepsal. Proto si zatím písničku necháme jen pro nás, kde to každý bere s nadsázkou a ví, že ženy a jejich práva jsou samozřejmost a je to něco, co bychom nechtěli jakkoli diskreditovat,“ reaguje Expl0ited pro Refresher.

Poslal nám i screenshot žádosti o stažení skladby ze streamovacích služeb.

Domů
Sdílet
Diskuse