Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2020 18:58
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Budoucnost je tady: Sleduj první krok obrovského 18metrového robota

TECH
Uložit Uložené

Gundam Factory Yokohama představila robota, který je vysoký 18 metrů a váží 25 tun.

Japonští inženýři ze společnosti Gundam Factory Yokohama pracují na projektu, v jehož rámci vyvíjejí pravděpodobné největšího humanoidního robota na světě. Inspiraci si bere ze seriálu Gundam, měří 18 metrů a váží 25 tun, informují na oficiální stránce. V červenci poprvé vyzkoušeli jeho schopnosti v praxi, na video natočili první krok obrovského stroje.

Oficiálně chtěli Japonci představit veřejnosti plně funkčního robota již v říjnu tohoto roku, kvůli pandemii však přesunuli termín na neurčito. Zatím mu chybí hlava, ani to mu však nebrání v tom, aby ukázal, jak dokáže ohýbat klouby v noze.

Doporučeno
12 hodin ji znásilňovali a bili. Video se později objevilo na PornHubu, stránka ale prosby 14leté dívky ignorovala 12 hodin ji znásilňovali a bili. Video se později objevilo na PornHubu, stránka ale prosby 14leté dívky ignorovala 31. července 2020 12:18

Na čtyřminutových zrychleném videu máme možnost vidět první úspěšný pokus o opravdový krok. Celkově bude ve finální verzi tento projekt od Gundam Factory Yokohama disponovat 24 stupni volnosti a ruce budou mít prsty s ohebnými klouby.

I když se může zdát váha 25 tun jako zastrašující, pravdou zůstává, že by to mohlo být ještě mnohem více, kdyby designéři ve spolupráci s týmem inženýrů nezapracovali na výběru materiálů, které budou odolné a zároveň dostatečně lehké. Například ruka od zápěstí po konce prstů váží asi 600 kilogramů, přesto vývojáři předpokládají, že bude plně ohebná,

Domů
Sdílet
Diskuse