Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2020 16:12
Čas čtení 5:29
Vojtěch Vanda

Debutové album Steina27 bude možná jeho poslední. Proto si pozorně vyslechni jeho Teorie pádu (Recenze)

HUDBA BRNO ČESKO ČESKÝ RAP RAP
Uložit Uložené

„Oukej, jdu rovnou k věci. Je tu mé první album, možná poslední album,“ avizuje Stein27 ve své Teorii pádu. Máme se bát?

Na stole je další deska. Kdyby byl hiphop hrán v rádiích, Brno by po tomto releasu určitě atakovalo nejvyšší příčky hitparád. Důvod je jednoduchý: se svým debutem přichází Khal Drogo a President of Sexico Stein27, německy Stein Siebenundzwanzig.

Jeho nová Teorie pádu má opravdu co do činění s vlastním i celkově lidským úpadkem, což je poměrně zvláštní, i když ne úplně neobvyklé téma. Zvlášť, pokud mluvíme o debutu. Stein si v něm ale na dno rozhodně nesahá; koncept desky s rozletem počítá, dopracuje se k němu ale jinak. Pojďme si to rozebrat.

Debutové album Steina27 bude možná jeho poslední. Proto si pozorně vyslechni jeho Teorie pádu (Recenze)
Zdroj: Dominik Křenek
Doporučeno
Hvězda nové vlny, kterou ocenil i Eminem, nyní vydává posmrtné album. Díky němu legenda Juice WRLDa nikdy nezemře (Recenze) Hvězda nové vlny, kterou ocenil i Eminem, nyní vydává posmrtné album. Díky němu legenda Juice WRLDa nikdy nezemře (Recenze) 15. července 2020 14:28

Nejdříve vizuál. Jakmile se ti dostane do rukou přebal, všimneš si vkusného coveru Radima Zbořila, který, když otočíš, odkryje tracklist. Na něm najdeš 14 stop, v nichž figurují poměrně překvapivá jména. Z divize Mike Roft Records, brněnských Rychlých kluků, kam Stein patří, na něm najdeš pouze KOJOa, Fadexe a mistra zvuku D.Kopa. Lyrické vstupy dalších brněnských interpretů se do výběru nevešly.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Debutové album “Teorie pádu” od @27wolfenstein je out now ‼ K poslechu na všech streamovacích službách. Odkaz na profilu Ph by @dxmnk

Příspěvek sdílený MIKE ROFT Records (@mikeroftrecords),

Osiřelé volné sloky si nicméně osvojili jiní lyričtí mistři. Kdo jiný než sudetská legenda ICY L by měla hostovat na tracku, který nese název Polkneš patu. Zážitek už i bez poslechu slibuje také hostovačka člena labelu Milion+ Hasana, a o výstupu Václava Roučka v singlu Naděje jsme si už mohli obrázek udělat společně s 2 miliony streamujícími fanoušky na Spotify a 3 miliony zhlédnutími videoklipu na YouTube. 

Avšak přestože mohou čísla hovořit jedním způsobem, realita někdy hovoří jinak. Nejen o oblíbenosti tracků, ale také o jejich charakteru. Vstup do ušních bubínků jsme očekávali stejně melancholický, jakými byly i jeho předvoje. Světe div se, dostali jsme agresivní punch.

Tracklist:

1. 27 (prod. ​scorpio prodz, D.Kop & DameThaProducer)

2. Descent (prod. Sxint)

3. Ascent (skit) (prod. FadeX & D.Kop)

4. Polkneš patu (feat. ICY L) (prod. MathiasTyner & D.Kop)

5. Stmívání (feat. KOJO) (prod. Hujdy)

6. Hotel (prod. Sain)

7. Paradox (feat. Hasan) (prod. D.Kop & ConspiracyFlat)

8. Bratislava (prod. Jofre (Ján Lednický)

9. Navždy (prod. ConspiracyFlat)

10. Naděje (feat. Václav Rouček) (prod. Hujdy)

11. Poslední tag (prod. Pilate)

12. Pegas (prod. Paryo)

13. Teorie pádu (prod. ViCi)

14. Suicide Squad (prod. Ilouis & D.Kop)

S 27 se Stein snaží předejít rozhovorovému faux-pas, jímž si musel projít Vladimír 518, a vysvětluje původ svého čísla v alteregu raději rovnou. Seznamuje tě se svou počáteční pozicí, se surovou realitou bývalých dní. Ostatně, kde jinde by to měl udělat než v prvním tracku debutu. 

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 87922 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse