Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2020 9:24
Čas čtení 0:38
Tímea Krauszová

Dvě samičky tučňáka se poprvé staly matkami, své mládě vychovávají společně

NEWS
Uložit Uložené

Electra a Violet jsou šťastnými maminkami.

Electra a Violet žijí ve španělském akváriu L'Oceanogràfic ve Valencii. Když se podle tiskové zprávy začaly chovat jako každý běžný pár tučňáků před rozmnožováním a připravovaly si hnízdo pro mládě, vedení akvária se rozhodlo umožnit jim adopci.

O vejce se staraly střídavě

Samičky patří k tučňákům oslím a teprve nedávno se jim vylíhlo mládě, které spolu vychovávají. Díky vedení akvária si mohly adoptovat vejce od jiného tučňáka, které střídavě inkubovaly. Tento proces trvá obvykle 38 dní, přičemž mládě je jedním ze tří v této sezoně, které se tučňákům oslím ve Valencii narodilo.

Doporučeno
Muslimka Lenka: Kvůli víře mi vyhrožovali smrtí i členové rodiny. Někteří lidé to berou jako zradu vlasti Muslimka Lenka: Kvůli víře mi vyhrožovali smrtí i členové rodiny. Někteří lidé to berou jako zradu vlasti 23. srpna 2020 9:13

Ačkoli k adopci párům tučňáků stejného pohlaví v L'Oceanogràfic došlo poprvé, v tiskové zprávě vysvětlují, že je to u tohoto druhu zvířat celkem běžné. Více než 450 druhů zvířat tvoří homosexuální páry a stává se to jak v zoologických zahradách, tak i v divočině. ZOO v Londýně, v Berlíně či v australském Sydney mají také rodiny se dvěma tučňáky stejného pohlaví.

„Prvorodičky“ se o něj budou starat přibližně 75 dní, než se osamostatní.

Domů
Sdílet
Diskuse