Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2020 16:09
Čas čtení 1:02
Tímea Krauszová

Kim Čong-un není v kómatu, spekulace o jeho zdravotním stavu se nepotvrdily

NEWS
Uložit Uložené

Včera se setkal s lídry komunistické strany a pokáral je za jejich přístup ke koronaviru a k blížící se přírodní smršti.

Včera jsme ti přinesli informaci, že severokorejský lídr Kim Čong-un je možná v kómatu. Novinářům to měl potvrdit Čang Song-min, bývalý poradce prezidenta sousední Jižní Koreje.

Podobné spekulace se šířily již před několika měsíci, tehdy se také nepotvrdily. V dubnu Kim na tři týdny zmizel z očí veřejnosti a přestože se nakonec při několika příležitostech ukázal, dodnes se spekuluje, že mohlo jít pouze o jeho dvojníka nebo starší záběry z archivu státních médií.

Kritizuje postup při řešení koronaviru i při přípravách na příchozí tajfun

Vůdce KLDR v úterý svolal zasedání vedení komunistické strany. Chtěl projednat reakce země na koronavirus i přípravy na tajfun, který má Severní Koreu zasáhnout ve čtvrtek, informují Asia Times.

Doporučeno
George Soros oslavil 90 let. Prý může za chemtrails a uprchlíky George Soros oslavil 90 let. Prý může za chemtrails a uprchlíky 13. srpna 2020 12:58

Kim Čong-un politikům vytýkal „nějaké nedostatky“ v přístupu ke koronaviru a žádal je o okamžitou nápravu. Fotografie vůdce se objevily v místních novinách Rodong Sinmun, čímž chtěli zároveň vyvrátit pochybnosti o jeho zdravotním stavu.

Severní Korea by podle Asia Times měla obrovský problém vyrovnat se se zdravotní krizí, kterou by případná pandemie mohla přinést.

Kim Čong-un také od straníků chtěl, aby se důsledně připravili a snažili se minimalizovat škody spojené s blížícím se tajfunem Bavi. Ten by měl ve čtvrtek zasáhnout zemi jen pár týdnů poté, co přívalové deště vyvolaly záplavy a poškodily úrodu i obydlí. Kim proto dal jednotlivým úřadům konkrétní úkoly v naději, že zachrání zbytek vzácné úrody, kterou nazval klíčovou. Předejít chce i obětem na životech.

Kromě toho poprvé po pěti letech svolal i zasedání vládnoucí strany, Korejské strany práce, které by se mělo uskutečnit v lednu 2021. Na sněmu by měli projednat nový pětiletý plán na rozvoj země.

Domů
Sdílet
Diskuse