Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2020 12:33
Čas čtení 1:09
Daniel Kopejska

Vláda pošle poštou seniorům roušky a respirátor

NEWS JAN HAMÁČEK
Uložit Uložené

Vláda se rozhodla pomoci těm nejvíce ohroženým. Občanům starším 60 let pošle poštou pět roušek a jeden FFP2 respirátor.

Ze zásob Ministerstva vnitra se vláda rozhodla vydat všem občanům České republiky nad 60 let pomůcky proti boji s Covidem-19. Jedná se o pět roušek a jeden respirátor typu FFP2. Zásoby nakládala policie a hasiči ve skladu v Opočinku. Rezervu prostředků má vláda už od konce jarní vlny. Roušky dále poputují na paletách v kamionech České pošty do hlavních skladů, odkud budou postupně rozesílány.

Přes tento víkend se balíky budou balit. Bude na tom pracovat, dle slov ministra vnitra Jana Hamáčka, několik stovek pracovníků pošty„Budou pracovat za velmi přísných hygienických podmínek,“ komentoval Hamáček práci skladníků a pošťáků.

V pondělí se tak budou dle předpokladů roušky distribuovat. Ministerstvo vnitra využije registr obyvatel, aby vědělo, kam přesně roušky poslat. Dočká se jich každý, kdo letos oslaví 60. narozeniny. Důchodci se tak dočkají pravděpodobně nejen podpory v podobě rouškovného, ale i tímto ochranným balíčkem od vlády. Rozhodnutí přišlo jako reakce na rychlé stoupání počtu nakažených na našem území. 

Proti těmto krokům vlády se ohradili opoziční politici. Podle předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové je rouškovné nezodpovědné zadlužování. Kritiky se ujal i předseda ODS Petr Fiala, podle jehož slov je jednorázová dávka pro důchodce předvolební tah a je to neférové vůči ostatním skupinám, které pomoc potřebují, jako jsou například rodiny s dětmi a podobně. 

Doporučeno
Povinné roušky ve vnitřních prostorách se vrací do celého Česka! Povinné roušky ve vnitřních prostorách se vrací do celého Česka! 9. září 2020 10:27
Domů
Sdílet
Diskuse