Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 21:35
Čas čtení 0:55
Adam Novosad

Na Sibiři zatkli vůdce sekty, který o sobě prohlašoval, že je reinkarnovaným Ježíšem

NEWS
Uložit Uložené

Ruským autoritám došla trpělivost s mužem, který měl své přívržence dokonce týrat a zneužívat.

Sergej Torop kdysi pracoval jako dopravní policista, ale pak přesedlal na pozici lídra náboženského kultu na daleké ruské Sibiři. Torop za poslední tři dekády vybudoval sektu, která nejenže od svých přívrženců vytahovala peníze, ale ještě je i měla emocionálně zneužívat a týrat, informuje The Guardian.

Doporučeno
10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 20. září 2020 14:00

Členové komunity přitom museli Toropa nazývat jménem Vissarion a jakoby to nestačilo, samotný lídr o sobě prohlašoval, že on je ve skutečnosti reinkarnovaným Ježíšem Kristem.

Kult vznikl krátce před rozpadem Sovětského svazu, když prý Torop zažil osvícení a stal se z něj člověk, přes kterého Bůh údajně posílá vzkazy věřícím na zemském povrchu.

Domů
Sdílet
Diskuse