Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2020 20:08
Čas čtení 1:22
Adrián Lukáč

NBA 2K21 gameplay trailer ti vyrazí dech. Toto je skutečná grafika nové generace, vedle níž PS4 vypadá jako stařík

NBA 2K21 gameplay trailer ti vyrazí dech. Toto je skutečná grafika nové generace, vedle níž PS4 vypadá jako stařík
Zdroj: 2K
TECH NBA
Uložit Uložené

Nový ročník hry NBA ukazuje obrovský grafický posun konzolí nové generace.

Ačkoliv vyšla i na Xbox One a PlayStation 4, každého zajímalo jen to, jak bude vypadat na next-gen konzolích a zda se proto vyplatí případný upgrade. A je to tady. Nový gameplay trailer NBA 2K21 je venku a je to dokonalá ukázka výpočetní síly konzolí nové generace Xbox Series X a Playstation 5.

V posledních letech byly sportovní simulátory dost kritizovány za to, že nepřinášely téměř žádné novinky a vylepšení byla jen minimální. Mnoho hráčů je názoru, že pokud nedochází k výraznějším změnám vylepšením ve hře, vývojáři by mohli vydávat pouze DLC rozšíření, které by těch pár novinek a aktualizované sestavy určitě zvládlo. EA a 2K Games si však každoročně vyžádají nejméně 1 600 korun za nový díl série. A hráči se každoročně ptají, zda to za tu sumu stojí.

NBA 2K21 gameplay trailer ti vyrazí dych. Toto je skutočný Next-Gen, pri ktorom PS4 vyzerá ako oldschool konzola.
Zdroj: 2K

Nyní je ale všechno jinak, protože přichází mezigenerační skok a vzhledem k tomu, že NBA 2K21 vyjde na obě generace konzolí, je možné i přímé srovnání. V něm vypadá PlayStation 4 a jeho grafika opravdu zastarale. Vždyť posuď sám.

Ačkoli hratelnost ještě není dokonalá a pohyby se podobá současné verzi, grafický rozdíl je skutečně propastný. Zejména detailní záběry na upocené tváře hráčů vypadají skvěle. 

Kromě toho, společnost 2K Games uvedla, že do hry přidala 150 jedinečných postav řízených umělou inteligencí. Některých z nich si můžeš všimnout i v traileru – trenéři, roztleskávačky, čističi podlahy nebo kameramani, kteří se nacházejí na palubovce během přestávky. I díky tomu hra působí realističtěji a atmosférou to začíná připomínat živý NBA přenos.

Porovnanie NBA 2K21 na PS5 a PS4
Porovnanie NBA 2K21 na PS5 a PS4 Zdroj: YouTube/BBallCreator 2K

Dále 2K Games uvádí, že přidala nové animační a kolizní enginy, nové osvětlení, textury, fyziku, kameru a rozšířený soundtrack s 202 skladbami. Společnost by měla brzy zveřejnit další informace ohledně nového herního enginu a umělé inteligence. 

Vylepšený bude i MyPlayer Builder, aby si ze sebe mohl udělat hvězdu NBA. Avizované jsou i změny týkající se MyCareer, WNBA, MyGM a MyLeague.

Porovnanie NBA 2K21 na PS5 a PS4
Porovnanie NBA 2K21 na PS5 a PS4 Zdroj: YouTube/BBallCreator 2K

Data vydání NBA 2K21 pro konzole budou různá. Na Xbox Series X a Xbox Series S bude hra dostupná 10. listopadu. Na Playstation 5 vyjde u nás 19. listopadu (pro majitele PS 5 v USA, Kanadě, Mexiku, Austrálii, Japonsku, Jižní Koreji a na Novém Zélandu to bude již 12. listopadu).

Domů
Sdílet
Diskuse