Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2020 13:33
Čas čtení 2:13
Vojtěch Vanda

Prosím o radu, jak dále postupovat, abychom zachránili naše živobytí. Majitel vinného baru vyzval vládu k odpovědím

ZAJÍMAVOSTI ALENA SCHILLEROVÁ ANDREJ BABIŠ ČESKO KAREL HAVLÍČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jan Horešovský, spolumajitel vinných barů Vinograf Wine Bar v Praze, napsal na Twitter vzkaz vládním činitelům s prosbou, zda by mu nemohli napsat, jak během opatření proti Covid-19 zachránit gastropodniky.

Stravovacím zařízením a barům se vrací jaro. Po opatřeních, která zavedl ministr zdravotnictví Roman Prymula v návaznosti na rapidní zhoršení počtu nakažených koronavirem, zůstávají gastropodniky v opravdové nejistotě.

I ty vyhlášenější pražské podniky, mezi něž patří například Vinograf Wine Bar u Karlova mostu, budou muset zavřít. Jeho spolumajitel, Jan Horešovský, proto vyzval přes Twitter vládní činitele, aby mu poradili, jak zachránit živobytí i bez vládní pomoci, která je buď nedosažitelná nebo nevýhodná. 

Doporučeno
Druhé kolo Senátních voleb je tu. Volit můžeš v pátek odpoledne nebo v sobotu do oběda Druhé kolo Senátních voleb je tu. Volit můžeš v pátek odpoledne nebo v sobotu do oběda 9. října 2020 10:23

„Vážení panové Prymulo, Havlíčku, Babiši a paní Schillerová, rád bych Vám oznámil, že máme v Praze dvě provozovny: u Karlova mostu a na Novém Městě. Zítřejším dnem zavíráme provoz u Karlova mostu,“ oznámil na Twitteru spolumajitel Vinograf Wine Barů Jan Horešovský smutnou realitu nejen jejich, ale i dalších podniků, které kvůli nově zavedeným opatřením už dále nezvládnou svůj provoz financovat.

Domů
Sdílet
Diskuse