Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2020 v 18:36
Čas čtení 0:42
Adam Smeták

Alarmující čísla: Za pátek přibylo už 4 525 nakažených

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česko si zatím nedokáže poradit s alarmujícím nárůstem případů. Jsme nejhorší v Evropě.

Česká republika se dostala na vrchol žebříčku zemí Evropy, které zvládají pandemii koronaviru nejhůře. V počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel jsme překonali Španělsko a navzdory zavedeným restrikcím to vypadá, že bude ještě hůře. Jen do pátečního večera přibylo 4 525 nakažených. Jde o aktuální čísla k 18. hodině uveřejněná Ministerstvem zdravotnictví.

Alarmující čísla: Za pátek přibylo už 4 525 nakažených
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

V rámci pravidelné večerní aktualizace čísel jde o rekordní nárůst. Za čtvrtek do stejné hodiny přibylo 3 139 nově identifikovaných nakažených osob. Tedy o více než tisíc méně. Už nyní je prakticky jisté, že páteční čísla budou rekordní od začátku pandemie.

Další alarmující statistikou je počet hospitalizovaných. Těch je momentálně již 1 893. V těžkém stavu je 412 osob. Nemocnice jsou pod tlakem a bohužel musí odkládat plánované operace. Například Nemocnice u sv. Anny v Brně dnes oznámila odklad chirurgických, kardiologických nebo neurochirurgických zákroků. 

Doporučeno
Nemocnice u sv. Anny v Brně musí kvůli Covid-19 zrušit plánované operace. Jde o chirurgické nebo kardiologické zákroky Nemocnice u sv. Anny v Brně musí kvůli Covid-19 zrušit plánované operace. Jde o chirurgické nebo kardiologické zákroky 9. října 2020 v 16:34

Od pátku musí všechny restaurace, hospody a bary ve 20 hodin zavřít a u jednoho stolu mohou sedět pouze čtyři osoby. Mezi stoly také musí být vládou nařízené rozestupy. I nadále platí povinnost nosit roušky ve všech vnitřních prostorách, a to i ve školách či hromadných dopravních prostředcích. 

Všechna aktuálně platná opatření shrnujeme v článku ZDE.
Domů
Sdílet
Diskuse